INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

AUR: Congres penal la Romexpo. Preşedintele Iohannis încalcă Constituţia prin susţinerea făţişă a candidatului Cîţu, iar premierul încalcă legea prin mituirea primarilor PNL

Alianţa pentru Unirea Românilor

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a precizat că preşedintele Klaus Iohannis încalcă Constituţia „prin susţinerea făţişă a candidatului Florin Cîţu” la şefia PNL, iar premierul încalcă legea ‘„prin mituirea primarilor liberali”.

„De câteva luni, o ţară întreagă este blocată de Congresul PNL. Toate autorităţile sunt în stand-by, în aşteptarea deznodământului de sâmbătă. Dar disperarea este atât de mare, încât Iohannis însuşi a ajuns să dea declaraţii de susţinere a candidatului Florin Cîţu şi să anunţe că va fi prezent la eveniment, pentru a transmite un mesaj clar inclusiv de acolo. De cealaltă parte, Cîţu foloseşte resursele din bugetul public pentru a-şi cumpăra voturile în văzul tuturor, fără nicio ruşine. Guvernul i-a anunţat recent pe primari că vor primi bani suplimentari pentru proiecte şi salarii, neprevăzuţi în bugetul pe 2021, fix în preajma alegerilor interne din PNL. Totul trebuie să lucreze în favoarea lui Cîţu şi pare că nimic altceva nu mai contează: Constituţie, legi, bun simţ”, a declarat deputatul George Simion, co-preşedinte AUR, potrivit unui comunicat de presă al partidului. 

De asemenea liderul senatorilor AUR Claudiu Târziu a afirmat că este un „festival al penalilor” la PNL.

„La PNL are loc nu un festival al democraţiei, ci un festival al penalilor. Cerem DNA şi altor organisme cu rol de investigare să iasă din amorţeală, să se autosesizeze şi să ancheteze posibilele fapte de corupţie săvârşite de Florin Cîţu. Cîţu are antecedente penale, este un fost puşcăriaş, iar conduita sa pare că nu s-a schimbat foarte mult de atunci. În ce-l priveşte pe preşedintele Iohannis, acesta a încălcat cu bună-ştiinţă Constituţia şi o face cu îndrăzneală, pentru că se bazează pe non-combatul PSD”, a precizat senatorul Claudiu Târziu, co-preşedinte AUR.

sursa: news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *