INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Avantajele masinutelor electrice pentru copii si dezvoltarea lor

Masinutele electrice sunt, de cativa ani buni, unele dintre cele mai populare jucarii pentru copii.

De la dezvoltarea bicicletelor si automobilelor, oamenii au inceput sa cumpere masinute pentru copiii lor care sa semene cat mai bine cu variantele originale, pentru adulti. Insa masinutele electrice nu sunt doar niste simple jucarii. Acestea ii pot ajuta pe cei mici sa-si dezvolte abilitatile motorii brute si abilitatile senzoriale in timpul dezvoltarii lor timpurii.

Asadar, utilizand masinute electrice copii, prichindeii au numeroase avantaje. Iata cateva dintre acestea:

​Masinutele electrice promoveaza activitatea fizica.

In timp ce isi folosesc minunatele lor jucarii pe patru roti, cei mici isi folosesc picioarele (la pedale) si mainile (pe volan), stimulandu-si astfel cresterea puterii musculare si osoase. Mai mult decat atat, o masinuta electrica il determina pe utilizator sa iasa afara. Iar afara, in mod cert, copilul va mai face miscare in plus pe langa condusul masinutei, mai ales daca se intalneste si cu alti prieteni.

De avut in vedere ca activitatea fizica ajuta, de asemenea, la dezvoltarea cognitiva, creste concentrarea si abilitatile de gandire si stimuleaza creativitatea.

​Masinutele electrice cresc increderea si incurajeaza explorarea si descoperirea locurilor din jur.

Pentru cei mici, trecerea de la mersul pe jos la condusul propriei masini ofera un mare spor de incredere. De asemenea, le permite sa mearga mai repede si mai departe decat puteau anterior, descoperind astfel locuri noi, chiar daca acestea sunt aproape de casa.

Pe masura ce copiii isi examineaza mediul dintr-o perspectiva diferita, sustinerea acestei independente este o metoda grozava de a construi stima de sine, increderea in sine, gandirea critica si descoperirea. Pur si simplu, petrecand mai mult timp afara, cei mici devin tot mai curiosi.

​Masinutele electrice pot ajuta la imbunatatirea abilitatilor de observare.

A fi responsabil de o masina in miscare este, de asemenea, o abordare excelenta pentru un copil pentru a-si imbunatati constientizarea vizuala. Acesta dezvolta o mai buna intelegere a mediului in care se afla si a celorlalte obiecte de care este inconjurat.

Cand conduci un automobil de jucarie, inveti rapid ca ai nevoie de un spatiu mai mare pentru a trece si ca trebuie sa incepi sa virezi mai devreme decat atunci cand mergi pe jos.

Cand copiii folosesc masinute electrice, ei invata sa perceapa distanta, aceasta fiind o abilitate de care vor avea nevoie pentru tot restul vietii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *