INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Raliul Carpați Retro 2023 parcurge 400 km pe drumurile din județul Vaslui

Raliul Carpați Retro 2023 parcurge 400 km pe drumurile din județul Vaslui

Pasionații de vehicule de epocă din 15 județe ale țării, la care se mai adaugă un echipaj din Serbia, participă la cea de-a 24-a ediție a Raliului Carpați Retro 2023 de la Vaslui.

Considerat drept cel mai important eveniment organizat de Retromobil România în acest an, la Raliul Carpați Retro nu se pune preț pe viteză, ci pe respectarea vitezei. De asemenea, Raliul are un caracter cultural, participanții urmând a parcurge 400 km, pentru a face cunoștință cu istoria locală și cu personalitățile remarcabile ale județului Vaslui, cum ar fi Ștefan cel Mare, Dimitrie Cantemir și Alexandru Ioan Cuza.

„Este un eveniment original și îi felicit pe organizatori, care au adunat la startul Raliului Carpați Retro aproape 40 de participanți din toată țara, dar și din Serbia. Este o oportunitate de promova județul, descoperind moștenirea cultural-istorică lăsată de înaintașii noștri”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

„Bătrânele doamne” au atras mulți curioși în centrul civic al municipiului Vaslui, cei mai în vârstă retrăind nostalgia tinereții alături de aceste mașini, cu o vechime de peste 50 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *