INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Balize rutiere – afla de ce sunt utile pentru proiectele tale!

balize rutiere

Baliza rutiera este un obiect din material plastic ce este dotat cu benzi reflectorizante pentru a-i spori vizibilitatea, dar si cu elemente metalice, pentru un plus de stabilitate. Firmele de constructii folosesc balize rutiere pentru a delimita zona in care se lucreaza, astfel incat vehiculele si pietonii sa ocoleasca acest perimetru.

Achizitionarea balizelor nu reprezinta o investitie foarte mare avand in vedere utilitatea acestora. Ele pot fi utilizate in mod repetat, pe perioade lungi de timp. Iata principalele caracteristici ale balizelor rutiere care te vor convinge sa le folosesti pentru toate proiectele tale!

Balizele rutiere impart benzile de trafic, separa zona de lucru de trafic si avertizeaza soferii in legatura cu eventualele pericole ce pot fi greu de vazut. Pentru inceput, ele pot fi utilizate intr-o varietate de moduri diferite, cum ar fi:

  • Blocarea unor portiuni de drum;
  • Devierea traficului;
  • Semnalizarea unor capace de canal ridicate;
  • Semnalizarea unor gropi sau santiere in lucru;
  • Teren accidentat;
  • Viraje periculoase;
  • Obstacole aflate pe carosabil (copaci cazuti, alte vehicule blocate pe drum, alunecari de teren etc).

Balizele rutiere sunt utilizate in mod obisnuit pentru siguranta rutiera, deoarece sunt proiectate pentru vizibilitate ridicata. Acestea sunt asezate pe suporti confectionati din cauciuc vulcanizat si asigura o buna stabilitate a dispozitivelor. Unele balizele rutiere sunt dotate cu lumini sau reflectoare pentru a fi mai vizibile pentru toata lumea. Semnalizatoarele sunt usoare si durabile, deci montarea lor nu reprezinta un impediment.

Usor de instalat, nimic nu depaseste usurinta de utilizare si flexibilitatea balizelor rutiere. Prin crearea unei bariere folosind aceste instrumente de directionare a traficului este sporita siguranta participantilor la trafic (vehicule, biciclisti sau pietoni), dar si pentru muncitorii din zona in care se lucreaza.

Zonele de control ale traficului sunt impartite astfel incat sa deserveasca mai multe scopuri:

Zona de avertizare este portiunea de drum in care participantii la trafic sunt avertizati ca se vor intersecta cu o portiune de carosabil pe care se efectueaza lucrari. Lungimea acestei zone este determinata de viteza cu care se circula. De exemplu, pe autostrazi, balizele rutiere sunt instalate cu mult inainte ca soferii sa se intersecteze cu zona de lucru. Acest lucru se face pentru a-i determina sa reduca viteza de deplasare si sa ii directioneze pe noul traseu de circulatie.

Zona de lucru este portiunea de drum in care sunt sunt prezenti muncitotii si utilajele lor. In aceasta zona, cu ajutorul balizelor rutiere, vehiculele sunt directionate astfel incat pericolul de accidente sa fie minim. Dupa ce soferii ies din zona de lucru, traficul este directionat astfel incat sa isi reia cursul normal.

O alta caracteristica importanta a balizelor rutiere este elasticitatea. Acest atu contribuie la prelungirea duratei de viata a produsului, deoarece in cazul unui impact sau al actiunii factorilor meteo nefavorabili, cum sunt furtunile, baliza revine in pozitia initiala, fara a se degrada.

Pe Vesta-MagazinOnline.ro gasesti cele mai bune modele de balize rutiere pe care le poti utiliza in proiectele tale. Acestea sunt de mai multe dimensiuni, fiind ideale pentru a crea un mediu sigur atat pentru participantii la trafic, cat si pentru echipele de muncitori. Pe langa asistenta de cea mai buna calitate, ai acces si la preturi convenabile, precum si la conditii excelente de livrare. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *