INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Bărbat căutat pentru furt în Germania, depistat de jandarmii vasluieni

Bărbat căutat pentru furt în Germania, depistat de jandarmii vasluieni

O operațiune de rutină s-a transformat într-o arestare importantă la Tribunalul Vaslui joi, când jandarmii vasluieni au depistat un bărbat de 41 de ani, originar din Murgeni, căutat pentru mai multe infracțiuni de furt în Germania.

În timpul controlului accesului în incinta Tribunalului, jandarmii au observat un individ cu comportament suspect care se îndrepta spre Serviciul de Probațiune. Verificările suplimentare efectuate în aplicația eDAC au dezvăluit că bărbatul era subiectul unui mandat internațional de arestare, emis de autoritățile germane pentru infracțiuni legate de furt.

Detaliile adunate de la fața locului indică faptul că bărbatul fusese implicat și în alte infracțiuni în Anglia, incluzând tulburarea ordinii publice și port ilegal de arme albe. Se pare că acesta se prezentase la Serviciul de Probațiune Vaslui pentru a răspunde la acuzațiile legate de aceste infracțiuni minor, când jandarmii l-au identificat și reținut.

„Acest caz evidențiază importanța verificărilor continue și a colaborării eficiente între agențiile de aplicare a legii din diferite țări,” a declarat un purtător de cuvânt al Jandarmeriei Vaslui. „Prinderea acestui individ a fost posibilă datorită sistemului integrat de date și alerte.”

După identificare, bărbatul a fost predat imediat poliției pentru a începe procedurile de extrădare. Acest incident subliniază rolul crucial al jandarmilor în asigurarea securității și în aplicarea legii chiar și într-un context neașteptat, demonstrând că nicio infracțiune nu rămâne nepedepsită, indiferent de frontiere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *