INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Operațiune de amploare împotriva traficului de droguri în Vaslui: Patru arestări și mai multe rețineri

Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui și procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui

Marți dimineața, o acțiune coordonată a polițiștilor de la Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui și procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui a dus la reținerea a mai multor persoane implicate într-o rețea de trafic de droguri. Suspecții sunt acuzați de trafic de droguri de risc și mare risc și de operațiuni ilegale cu substanțe psihoactive, desfășurând activități infracționale în formă continuată.

Ancheta a dezvăluit că, între martie 2022 și aprilie 2024, gruparea a procurat, deținut, manipulat și comercializat canabis, cristale de 3CMC, comprimate ecstasy și alte substanțe psihoactive. Vânzările au avut loc în județul Vaslui, cu prețuri variind între 80 și 500 de lei.

În urma a 23 de percheziții domiciliare în Huși, Galați și Ilfov, autoritățile au confiscat 80 de grame de canabis, 39 de comprimate de ecstasy, o cantitate de cocaină, 27 de grame de substanțe psihoactive, grindere, cântare electronice de mare precizie, două arme, 24.900 de lei, 825 de euro, 16 telefoane mobile, 18 cartele SIM și alte probe.

La data de 28 aprilie 2024, patru persoane au fost reținute, iar alte două au fost plasate sub control judiciar pentru 60 de zile. În ziua următoare, Tribunalul Vaslui a decis arestarea preventivă a celor patru reținuți, pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost susținută de Direcția Operațiuni Speciale și Unitatea Centrală de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Române, împreună cu alte forțe de ordine din Iași, Galați, Ilfov și unități canine din București și Vaslui. Acest efort comun subliniază determinarea autorităților de a combate rețelele de criminalitate organizată și traficul de droguri la nivel național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *