INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Cand vine momentul mutarii intr-un camin de batrani?

camin de batrani

Batranetea nu este tocmai cea mai frumoasa perioada din viata. Situatia devine mai clara in acest sens mai ales atunci cand persoanele varstnice intampina probleme de sanatate. Un camin de batrani privat ofera serviciile esentiale de care are nevoie un senior, dar nu toate persoanele ajunse la o anumita varsta isi doresc acest lucru.

Multi dintre cei care refuza mutarea intr-un centru pentru batrani nu sunt informati corect. Trebuie sa facem o diferenta clara intre caminul de batrani privat si un azil de batrani despre care s-a auzit numai lucruri negative. Serviciile difera de la o locatie la alta, dar avem libertatea de a alege cea mai buna solutie pentru seniorul nostru.

Care sunt preturile serviciilor oferite de caminul de batrani?

Familiile tinere fac greseala de a-i prezenta seniorului doar centrele pentru seniori care au un pret scazut. Acestea pot fi atragatoare din perspectiva financiara, dar acesta este mai putin important decat confortul si asistenta pe care o va primi in acea noua locuinta.

Sa-ti parasesti propria locuinta poate fi dureros pentru fiecare dintre noi. Cei batrani vor accepta sa faca aceasta mutare doar daca sunt convinsi ca viata lor se va schimba in bine.

Alegeti un camin de batrani care are servicii complete, de la asistenta medicala permanenta la organizarea de activitati de recreere. Discutati cat mai mult cu seniorul despre acest pas si implicati-l in procesul de cautare si documentare. Pana la urma, decizia trebuie sa-i apartina in totalitate, voi trebuie doar sa-l sprijiniti sa faca o alegere corecta.

Preturile difera de la o locatie la alta si de la un caz la altul. Daca batranul are nevoie de un plan alimentar personalizat si de asistenta medicala permanenta, personalul caminului de batrani va depune mai mult efort, deci costurile vor fi mai ridicate. O sa descoperiti o cifra concreta doar atunci cand luati legatura cu un astfel de camin si le povestiti situatia in care va aflati.

Este corect sa alegem cele mai ieftine camine de batrani?

La fel ca in oricare alta alegere, cele mai iefitne nu sunt deloc cele mai bune. Asta nu inseamna ca trebuie sa cautam cele mai scumpe servicii, ci doar cele care ne multumesc din mai multe puncte de vedere.

Sunt o multime de camine de batrani ieftine care ofera serviciile de care seniorul vostru are nevoie. O sa le descoperiti daca o sa fiti interesati de acest subiect si daca alocati suficient de mult timp documentarii.

Alegerea unui camin nu se face doar online. Va trebui sa vizitati aceste centre de batrani si sa discutati cu cat mai multe persoane care au trecut prin situatii similare.

Cine decide cand se face mutarea intr-un centru pentru batrani?

Este foarte important sa nu grabiti persoana varstnica spre a lua aceasta decizie. Seniorul trebuie sa fie impacat cu gandul ca isi paraseste locuinta in care a trait atat de mult timp. In aceeasi ordine de idei, varstnicul trebuie sa fie convins ca face o alegere potrivita care-i va aduce avantaje pe viitor.

Decizia nu trebuie sa fie luata de catre familie, chiar daca acestia vin cu propunerea. Seniorul este cel care are ultimul cuvant intr-o situatie atat de delicata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *