INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Ce cred rușii, de fapt, că face armata lor în Ucraina și ce s-a întâmplat la concertul-miting al lui Putin

miting Rusia

Oksana Shishkova a cucerit 5 medalii pentru Ucraina la Jocurile Paralimpice de la Beijing, 3 de aur și două de argint.

Oksana Shishkova: „Rușii cred că armata lor menține pacea în Ucraina”

Grație acestor performanțe, sportiva de 30 de ani, care a participat la probele de parabiatlon și ski cross-country, a obținut locul 3 în topul medaliaților de la Jocurile Paralimpice 2022.

Oksana Shishkova a acceptat să vorbească despre situația din Ucraina, țară bombardată de armata rusă începând cu 24 februarie.

„Pot spune că e un lucru pozitiv că războiul a început în timpul Jocurilor Paralimpice. Acum, le putem spune jurnaliștilor ceea ce se întâmplă de fapt.

Foarte multe persoane, în special cele care trăiesc în rusia, nu știu ce se întâmplă. Ei cred că prin acțiunilor lor rușii mențin pacea. Ei nu cred în război. Acum, lumea poate să vadă adevărata față a lui Putin.”, a afirmat Shishkova, conform sport.ua.

Delegația Ucrainei a avut rezultate remarcabile la Jocurile Paralimpice de la Beijing: a obținut locul 2 la general pe medalii și a stabilit două recorduri.

Sportivii ucraineni au obținut la Jocurile Paralimpice 11 medalii de aur, 10 de argint și 8 de bronz.

FOTO Imagini surprinse pe stadionul Luzhniki, la mitingul lui Vladimir Putin

Este cea de-a 24-a zi de război în Ucraina, iar sirenele continuă să răsune constant în orașele ucrainene bombardate de armata rusă, scrie Digi24.

Propaganda rusă estimează că peste 200.000 de oameni au venit vineri la marele concert de pe stadionul Luzhniki din Moscova, unde și-a făcut apariția însuși Vladimir Putin pentru a-și justifica, în uralele mulțimii, invadarea Ucrainei.

BBC relatează însă că o parte dintre participanți au fost aduși cu autocare direct de la locul de muncă, fără să-și fi dorit să asiste la miting.

Foarte mulți participanți au plecat aproape imediat cum au ajuns. Alții au stat doar până a terminat Putin discursul. Iar rușii care venit la stadion au fost și foarte temători de camerele de luat vederi. Evident, cele care nu erau oficiale.

sursa: Digi24.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *