INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Soția unui politician ucrainean, prinsă în Ungaria cu mai multe valize cu bani. Femeia fugea din țară cu peste 30 de milioane de dolari

Soția unui politician ucrainean a scos din Ucraina aproape 29 de milioane de dolari și un milion si jumătate de euro, bani gheață. Potrivit Digi24, bancnotele erau puse în mai multe valize.

Potrivit site-ului 24tv.ua, Serghei Lușcenko, fost jurnalist și politician, publică pe contul său de Telegram o fotografie cu valizele cu bani și susține că ar fi vorba despre Anastasia Kotvițkaia, soția fostului deputat Igor Kotvițki.

Om de afaceri, acesta este considerat ca fiind mâna dreaptă a lui Arsen Avakov, un politician bogat și influent, bănuit de corupție, care a fost ani de zile ministru de interne, sub diverse administrații, până în vara anului trecut, când și-ar fi dat demisia la cererea președintelui Zelenski.

Femeia a trecut frontiera în Ungaria cu o mașină înmatriculată în Ungaria și condusă de un cetățean ungar. Vameșii ucraineni au lăsat vehiculul să treacă, dar grănicerii din Ungaria l-au controlat. Au găsit banii și au pus-o să declare întreaga sumă pe care o avea. Procurorii de la Kiev au deschis o anchetă.

În presa ucraineană circulă de mai mult timp informații că sume mari de bani sunt scoase clandestin din țară, cu ajutorul unor grăniceri corupți, care primesc mită.

Zilele trecute, și poliția de frontieră din România a anunțat că un cuplu ucrainean a încercat să intre pe la vama Albița cu 1,6 milioane de dolari și 50.000 de euro ascunși în mașină.

sursa: ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *