INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Ciolacu: Dacă Nicolae Ciucă va deveni preşedintele PNL, cu certitudine de sută la sută postul de prim-ministru, în mai 2023, va reveni PSD

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că, dacă Nicolae Ciucă va deveni preşedintele PNL, „cu certitudine de sută la sută postul de prim-ministru, în mai 2023, va reveni PSD”. Întrebat dacă această înţelegere nu exista în coaliţie şi înainte, Ciolacu susţine: „Ba da, dar acuma nu mai există nicio crăpătură că acest lucru nu se va face”.

„Mie mi-a fost frică de această nouă criză în interiorul PNL, s-ar putea să ne fi stopat adoptarea acestor măsuri (pachetul de măsuri «Sprijin pentru România» – n.r.). Dar se pare că e depăşit momentul”, a afirmat Ciolacu, miercuri seară, la România Tv, referitor la demisia lui Florin Cîţu de la preşedinţia PNL.

El a adăugat că nu ştia „amploarea” discuţiilor din PNL, dar nici nu are „mare interes”.

„Mă interesa să nu afecteze programul de guvernare şi guvernarea în sine (…) N-am avut discuţii, n-am curiozităţi, e o problemă a dânşilor, internă… Mie ce-mi pare rău, stau şi mă uit acuma, era unu atacat că îşi omoară toţi prim-miniştrii şi ce nenorocire era, parcă văd acelaşi film. Eu ce vă promit dvs este că eu şi colegii mei am învăţat din greşelile PSD”, a susţinut Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă mai rămâne valabilă rocada premierilor în 2023, Ciolacu a afirmat: „În acest moment, cu certitudine, dacă Nicolae Ciucă va deveni preşedintele PNL, cu certitudine de sută la sută postul de prim-ministru, în mai 2023, va reveni PSD”.

„Cine va fi desemnat de către PSD… în acest moment, sunt eu desemnat, dar mai avem un an de zile. Dar cu certitudine (…) dacă dl. Nicolae Ciucă va deveni preşedintele PNL, din mai 2023 funcţia va fi preluată de un prim-ministru al PSD. Este şi normal să fie aşa”, a continuat liderul PSD.

Întrebat dacă această înţelegere în coaliţie nu exista şi înainte, Ciolacu a replicat: „Ba da, dar acuma nu mai există nicio crăpătură că acest lucru nu se va face”.

sursa: news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *