INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Cîțu, despre un guvern cu PSD: Vreau să aud vocea partidului / PNL n-a întors decizia ca președintele partidului să fie propunerea de premier, dar desemnarea o face Iohannis

Va renunța PNL la funcția de premier în negocierile cu PSD? Florin Cîțu spune că nu și, mai mult, insistă că partidul are o decizie pe care „n-a întors-o” până în acest ca președintele PNL să fie si propunerea pe prim-ministru.

PNL va face propria propunere de premier. În acest moment PNL are o decizie pe care n-a întors-o încă: presedintele partidului e propunerea pe prim ministru. Desemnarea o face președintele României, una e propunerea partidului, după aceea vom vedea”, a spus declarat, luni dimineață, Florin Cîțu.

Liberalii se vor întâlni luni seară pentru a decide cu cine fac guvernul, cu USR sau PSD. Florin Cîțu a declarat că decizia nu o ia el, ci direcția va fi stabilită după discuțiile cu liderii de filiale.

„Vom avea o discuție, nu știu dacă va fi și vot. Nu iau o decizie singur, vreau să aud ce vrea partidul, sunt președinții de filială care au muncit mult. Hai să vedem ce vrea partidul”, a precizat el.

Cîțu a evitat să spună ce propunere va face el, insistând că îl interesează „reformele”.

Întrebat dacă PNL vrea să păstreze Ministerul Finanțelor, el a spus că ministerul conduse de liberali „a făcut minuni” în ultimii doi ani.

Liberalii, împărțiți între PSD și USR

Surse liberale susțin că președintele PNL, Florin Cîțu, se opune directivei venite de la Cotroceni care își dorește o alianță cu PSD. Mai exact, președintele și o parte dintre liderii PNL apropiați de acesta pledează pentru un guvern majoritar cu PSD și cu premier Nicolae Ciucă. Printre susținătorii acestei opțiuni se numără liderii care au stat în spatele lui Florin Cîțu la congresul din 25 septembrie: Emil Boc, Gheorghe Flutur, Rareș Bogdan, Lucian Bode, Alina Gorghiu și Iulian Dumitrescu. Aceștia fac presiune asupra lui Florin Cîțu de a renunța la o nouă desemnare pentru postul de viitor premier.

De partea cealaltă, Cîțu susținut de secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, își negociază pe toate canalele poziția pentru viitorul Guvern pentru că „odată ce va pierde funcția de premier își va pierde puterea și influența în partid și va deveni doar un președinte decorativ, au explicat sursele citate.

Reamintim că la ultima ședința a Biroului Național șapte organizații județene au pledat pentru refacerea Coaliției cu USR – Satu Mare (Adrian Cozma), Teleorman (Eugen Pîrvulescu), Tulcea (George Șișcu), București (Ciprian Ciucu), Giurgiu (Dan Motreanu), Gorj (Dan Vîlceanu) și Dolj (Ștefan Stoica).

sursa: HotNews.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *