INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

COD PORTOCALIU de furtuni violente

Meteorologii au emis COD PORTOCALIU de furtuni violente, valabil până mâine, la ora 6:00.

Astăzi, vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a Moldovei.

În jumătatea de sud a regiunii disconfortul termic va fi ridicat și local indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 și 34 de grade.

De la ora 12, județele din Moldova intră sub avertizare Cod portocaliu de vijelii puternice, grindină de medii și mari dimensiuni, averse torențiale, până mâine dimineață, la ora 6:00.

Din orele după amiezii vor fi perioade cu vijelii puternice, cu rafale de peste 80…100 km/h, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină, îndeosebi de medii și mari dimensiuni. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe alocuri 40…60 l/mp.

Meteorologii au emis și o informare de instabilitate atmosferică temporar accentuată valabilă începând de mâine, de la ora 10:00, până sâmbătă dimineața.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe alocuri 25…40 l/mp.

sursa: Pagina de FaceBook CJ Vaslui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *