INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Confirmare caz pozitiv PPA la porcii mistreți din două fonduri de vânătoare din județul Vaslui

Pesta porcina Vaslui

Institutul Național de Diagnostic și Sănătate Animală București a confirmat prin buletin de analiză în data de 06.02.2021 cinci cazuri de pestă porcină africană ( PPA ) la porcii mistreți, găsiți morți pe Fondul de vânătoare: 44 Mireni aparținând de AVPS Șoimul Dunărean – trei cazuri, două cazuri pe Fondul de vânătoare 13 Solești aparținând de AJVPS Vaslui.

După confirmarea diagnosticului au fost întreprinse următoarele măsuri:

La solicitarea DSVSA Vaslui, Instituția Prefectului – județul Vaslui a convocat astăzi Centrul Local de Combatere al Bolilor (CLCB) la nivelul județului Vaslui, care a aprobat Planul de măsuri pentru combaterea Pestei Porcine Africane (PPA) în confirmare la porcii mistreți.

Facem apel din nou, pe această cale la cetățeni, crescătorii de porcine, să anunțe de urgență medicul veterinar în situația în care apar modificări în statusul de sănătate al porcinelor din gospodăriile proprii sau apar cazuri de mortalitate în rândul porcinelor.

Totodată atragem atenția cetățenilor că este interzis consumul cărnii de porc fără a fi efectuat examenul trichineloscopic al acesteia. În acest scop sunt rugați să se prezinte la medicul veterinar cu probe de carne în vederea efectuării examenului trichineloscopic.

sursa – Cancelaria Prefectului Vaslui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *