INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Continuă lucrările de anvergură la varianta de ocolire a Bârladului

Continuă lucrările de anvergură la varianta de ocolire a Bârladului

Zilele acestea, la Bârlad au ajuns primele elemente grele ale primului pasaj peste calea ferată al variantei de ocolire a municipiului.

Este vorba de un nou transport agabaritic format din cinci trailere care au adus tot atât de multe grinzi pentru pasajul din partea de sud a arterei. Acestea au o lungime de 40 de metri, au fost produse la Ploiești (Ferrobeton) și au ajuns în dimineața zilei de ieri, pentru montaj. Numai că, din cauza condițiilor meteo nefavorabile (vânt foarte puternic), operațiunea a fost amânată până astăzi, pentru ca macaralele de mare tonaj să poată opera în condiții de siguranță.

În următoarele zile vor mai veni alte 20 de grinzi identice, de 40 de metri lungime. Transportul comportă un grad mare de dificultate, motiv pentru care asigurăm asistență cu sprijinul echipajelor noastre de la Poliția Locală. La varianta de ocolire se lucrează, zilnic, într-un ritm susținut, pe toată lungimea, în special la poduri, rigole și taluzuri. Important este că, atât constructorii, cât și noi, cei din Primăria Bârlad, colaborăm și suntem la datorie!”, a declarat primarul Dumitru Boroș, care a fost prezent la montajul primelor grinzi ale pasajului.

Pentru transportul celor cinci grinzi gigant, responsabilii convoiului agabaritic au fost nevoiți să execute din nou o serie de manevre aparte, în special în zona Prodana, unde priceperea șoferilor și-a spus, din nou, cuvântul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *