INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Lupta împotriva tuberculozei reprezintă o prioritate pentru sistemul sanitar

Clădirea CJ Vaslui iluminată în roșu de ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei

Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei, marcată în fiecare an pe 24 martie, reprezintă un prilej de a atrage atenția opiniei publice asupra consecințelor devastatoare din punct de vedere sanitar, social şi economic ale tuberculozei, precum și de a lansa un avertisment referitor la ameninţările tuberculozei rezistente la medicamente.

Pentru al doilea an consecutiv, Consiliul Județean Vaslui a devenit membru al Parteneriatului #StopTB_România, lansând o campanie de informare și conștientizare a populaţiei cu privire la tuberculoză.

În acest sens, pe clădirea instituției va fi amplasat un banner cu logo-ul campaniei, iar în această seară Palatul Administrativ va fi iluminat în roşu, culoarea-simbol a luptei împotriva tuberculozei.

„Tuberculoza este o boală infecţioasă care poate fi prevenită. Cu toate acestea, rămâne o problemă majoră și numai prin activități de prevenție și tratament putem controla această boală. E nevoie de comunicare între medic și pacient, dar și de o colaborare eficientă cu toate comunitățile, pentru a dezvolta activități de monitorizare și control mai ales în rândul categoriilor sociale vulnerabile, în situații de risc. Practic, lupta împotriva tuberculozei rămâne o prioritate pentru sistemul de sănătate”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Inițiativa acestei campanii aparține Fundației Romanian Angel Appeal, cu sprijinul Asociației Pentru Sprijinirea Pacienţilor cu Tuberculoză Multi – Drog Rezistentă (ASPTMR).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *