INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Contract de finanțare pentru apă – canal în valoare de 300 milioane de euro pentru Județele Călărași și Ialomița

Contract de finanțare pentru apă - canal în valoare de 300 milioane de euro pentru Județele Călărași și Ialomița

Prima etapă a proiectului, în valoare estimată de peste 100 milioane euro, va fi finanțată din Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

95.000 de locuitori din cele două județe vor beneficia de alimentare cu apă și 58.500 de îmbunătățirea serviciilor de canalizare.

Astăzi, la sediul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene a fost semnat contractul pentru finanțarea primei etape a proiectului de investiții Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în aria de operare a Operatorului Regional din județele Călărași și Ialomița. Investiția totală este estimată la 291,53 milioane euro (fără TVA), iar prima etapă este estimată la 90 milioane euro, fără TVA.

Proiectul va acoperi 33 de unități administrativ-teritoriale din județele Călărași și Ialomița, 94.554 locuitori urmând a beneficia de servicii conforme de alimentare cu apă și 58.518 locuitori de îmbunătățirea serviciilor de canalizare.

”Semnăm astăzi un nou contract pentru extinderea accesului la servicii de alimentare cu apă și canalizare pentru două județe în care, în acest moment, mai puțin de jumătate dintre gospodării sunt racordate la rețelele de apă – canal. Îi felicit pe reprezentanții autorităților locale – președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță și președintele Consiliului Județean Ialomița, Marian Pavel, precum și primarilor localităților beneficiare din cele două județe, pentru determinarea de a susține aceste proiecte pentru comunitățile lor. Pentru următoarea perioadă de programare, Programul Operațional Dezvoltare Durabilă, cu o alocare de peste 5 miliarde de euro, va asigura acces la finanțare pentru proiecte similare, în alte comunități din țară. Sunt investiții esențiale pentru calitatea vieții din aceste comunități, dar și pentru potențialul economic local”, a subliniat ministrul Marcel Ioan Boloș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *