INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Cooperare internațională în lupta împotriva traficului și consumului de droguri: întâlnirea ministrului Cătălin Predoiu cu comisarul european Ylva Johansson și directorul UNODC, Ghada Waly

întâlnirea ministrului Cătălin Predoiu cu comisarul european Ylva Johansson și directorul UNODC, Ghada Waly

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a avut o întrevedere, joi, 14 martie 2024, cu Ylva Johansson, comisarul european pentru Afaceri Interne și Ghada Waly, directorul executiv al Biroului ONU pentru Droguri și Criminalitate (UNODC).

Discuțiile au avut loc în contextul desfășurării la Viena a segmentului ministerial al celei de a 67-a sesiuni a comisiei ONU privind stupefiantele și au urmărit dezvoltarea eforturilor comune de prevenire și combatere a traficului, precum și a consumului de droguri.

În ceea ce privește lupta împotriva traficului de droguri în regiune, România are deja inițiative de cooperare în desfășurare. Interlocutorii au fost de acord cu privire la necesitatea dezvoltării programelor regionale de prevenire a traficului și consumului de droguri și de asigurare a pregătirii în comun a specialiștilor și a schimbului de bune practici, astfel încât fenomenul drogurilor să fie abordat în mod echilibrat și coordonat, în funcție de prioritățile identificate la nivel regional.

România este pregătită să pună în practică o astfel de inițiativă, fiind anunțat angajamentul politic al țării noastre de a înființa, împreună cu UE și UNODC, primul centru regional de coordonare axat pe prevenirea consumului de droguri și pe recuperarea și reintegrarea socială a persoanelor afectate.

Ministrul Predoiu a declarat: „Am convenit astăzi ca împreună cu UNODC și cu susținerea UE, să ne concentrăm eforturile și să ne unim resursele și expertiza pentru a dezvolta un parteneriat în regiunea noastră, dedicat unui răspuns centrat pe sănătate și drepturile omului, la consumul de droguri, la tulburările legate de consumul de droguri și la prejudiciile aferente acestui flagel.

Vom întări cooperarea și schimbul de informații cu țările din Balcanii de Vest, Moldova și Ucraina. Acest lucru ne va consolida capacitățile de prevenire și combatere a traficului de droguri și va asigura totodată o abordare comună prin încurajarea adoptării unor documente comune de politică regională în domeniul drogurilor. În același timp îi vom sprijini pe partenerii noștri în ceea ce privește atingerea și respectarea standardelor UE în domeniu.”

One thought on “Cooperare internațională în lupta împotriva traficului și consumului de droguri: întâlnirea ministrului Cătălin Predoiu cu comisarul european Ylva Johansson și directorul UNODC, Ghada Waly

  1. Ministrul Afacerilor Interne, Catalin Predoiu, se implica activ in dezvoltarea eforturilor comune pentru prevenirea si combaterea traficului de droguri, alaturi de partenerii europeni si internationali. Este o initiativa salutara sa se creeze un parteneriat regional care sa abordeze acest fenomen in mod echilibrat si coordonat, cu scopul de a proteja sanatatea si drepturile omului. Vom oferi sprijin si cooperare si cu tarile din Balcanii de Vest, Moldova si Ucraina, pentru a consolida capacitatea noastra in acest domeniu si pentru a atinge standardele UE. Felicitari pentru angajamentul politic al Romaniei de a infiinta primul centru regional de coordonare pentru prevenirea consumului de droguri si reintegrarea sociala a persoanelor afectate de acest flagel!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *