INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Polițist de frontieră condamnat la 2 ani și 4 luni pentru accident rutier și conducere sub influența alcoolului

politia

Într-un caz care a șocat comunitatea din Huși, polițistul de frontieră I. Florin a fost condamnat la 2 ani și 4 luni de închisoare pentru provocarea unui accident rutier grav în timp ce conducea sub influența alcoolului.

Evenimentul tragic s-a produs pe data de 23 septembrie 2022, când o femeie de 46 de ani a fost grav rănită pe o trecere de pietoni din municipiul Huși. Polițistul, care avea o alcoolemie de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost găsit vinovat de conducere sub influența alcoolului și de vătămare corporală din culpă.

Avocata Mihaela Reznic, împreună cu expertul în personal injury Chirica Lucian, au reprezentat partea vătămată în acest caz, luptând pentru drepturile acesteia și obținând compensații semnificative.

Avocat Mihaela Reznic și Chirica Lucian

Conform sentinței Judecătoriei Huși, I. Florin va executa, de asemenea, 80 de zile de muncă neremunerată în folosul comunității și va urma un program de reintegrare socială. În plus, el va trebui să respecte mai multe condiții pe durata termenului de supraveghere, inclusiv să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Vaslui și să nu schimbe locuința sau locul de muncă fără a informa prealabil.

Victima accidentului a primit despăgubiri de 200.000 euro pentru daune morale plus costurile serviciilor medicale, în urma soluției instanței. Sentința poate fi contestată în termen de 10 zile.

Document: Hotarâre  213/2023  21.12.2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *