INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

David Popovici este campion mondial la 200 metri liber, cu un nou record mondial de juniori

David Popovici este campion mondial la 200 metri liber, cu un nou record mondial de juniori

David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber la Campionatul Mondial de la Budapesta, doborându-și propriul record și oprind cronometrul la incredibilul timp de 1:43.21 min (nou record mondial de juniori), depășindu-i pe Sunwoo Hwang (Coreea de Sud) – 1:44.47 și Tom Deam (Marea Britanie) – 1:44.98.

David a declarat că performanța sa se datorează gândului că oamenii la care ține l-au privit și că cei de acasă au crezut în el. Minunat!

Mulțumim, David, pentru bucuria pe care ne-o oferi! Ești cu adevărat cel mai bun!

Marți dimineața, 21 iunie, sportivul român va intra în competiție în seriile de la 100 m liber (seria a zecea, culoarul 4). Cursa lui este programată la ora 10:30, ora României!

David Popovici este primul medaliat și cel dintâi campion mondial de seniori al României, într-o probă masculină, și al treilea sportiv care cucerește medalia de aur pentru țara noastră, după Tamara Costache (aur la 50 m liber, la Madrid 1986) și Diana Mocanu (aur la 200 m spate, la Fukuoka 2001).

Este primul aur pentru România la un Campionatul Mondial de înot în bazin de 50 m pentru seniori după o pauză de 21 de ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *