INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Din ce este alcătuit un trusou pentru botez?

Din ce este alcătuit un trusou pentru botez?

Botezul este un eveniment unic și primul de acest gen din viața copilului tău. Chiar dacă persoanele care-și amintesc propriul botez sunt 1 la 1 milion, asta nu înseamnă că el nu trebuie să fie realizat ca la carte.

Botezul nu este doar bucuria celui mi, ci și a părinților și nașilor de botez. Una dintre responsabilitățile care le revin nașilor este de a achiziționa celebrul trusou de botez. Este una dintre cele mai mari puncte de pe listă, care uneori poate da bătăi de cap.

Ce conține trusoul pentru botez?

Un trusou de botez este conceput ca și un pachețel mai special, ce va fi utilizat în ziua botezului, la slujba micului creștin. Poți cumpăra un trusou botez complet fetite de pe BelleConcept.ro.

Sticluța de mir

Sticluța de mir este un recipient ce va trebui să fie umplut cu ulei, de preferat de măsline sau de floarea soarelui. Acesta va deveni sfânt în ziua cea mare după ce este sfințit, căpătând denumirea de mir. Sticluța cu mir trebuie să fie păstrată inclusiv după botez.

Se recomandă să fie folosită zilnic pentru cel puțin 40 de zile. Ea mai poate fi utilizată mai ales în zilele când cel mic este agitat sau seara după o baie călduță pentru un somn mai odihnitor. Se va folosi pe:

  • frunte;
  • piept;
  • încheieturi.

Pânza de mir

Pânza de mir o vei găsi sub denumirea de crasmă, care are rolul de a înfășa pe cel botezat după ce este scos din cristelniță. Nașa este cea care-l va primi pe bebe cu brațele deschise, pregătită cu pânza de mir.

Aceasta poate fi păstrată pe post de amintire, însă poate fi și folosită pentru confortul și protecția celui mic atunci când doarme în cărucior sau pătuț.

Fașa

Fașa va completa pânza de mir, iar lungimea ei trebuie să fie de aproximativ 150 de cm.

Prosopul mare

Prosopul mare se va folosi pentru ca proaspătul creștin să se șteargă după ce a fost botezat în apa sfântă. El poate avea glugă sau un capișon foarte simpatic și se poate folosi pentru băița din fiecare seară a micuțului.

Prosopul mic și săpunul

Prosopul mic și săpunul nu sunt folosite de către bebe, ci de către preot, ce se va spăla pe mâini înainte de a avea loc slujba și de a-l introduce pe cel mic în cristelniță.

Toate acestea alcătuiesc trusoul, cel mai important element din Taina Botezului.

Cum trebuie să arate trusoul pentru botez?

Trusoul pentru botez nu poate arăta oricum, acesta trebuie să se potrivească cu tematica și sexul bebelușului. Mai mult decât atât, el poate să fie personalizat cu numele și data nașterii celui mic.

Materialele din care se realizează trusoul pentru bebe trebuie să fie certificate, atestând că sunt potrivite pentru pielea sensibilă a celui mic. Aceste elemente, împreună cu lumânarea pentru botez, vor rămâne dovezi ale creștinării celui mic.

Ele pot fi păstrate pe parcursul anilor pe post de amintire. Botezul este cu adevărat un eveniment cu o încărcătură emoțională deosebită, pe care o vor resimți toți invitații, dar mai ales părinții și nașii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *