INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Eficiență energetică pentru mediul de afaceri: Se dă startul primelor apeluri de proiecte. Ghidurile Solicitantului au fost actualizate

Eficiență energetică pentrumediul de afaceri: Se dă startul primelor apeluri de proiecte. Ghidurile Solicitantului au fost actualizate

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene dă astăzi, 11 Septembrie, startul apelului de proiecte pentru două dintre măsurile de eficiență energetică dedicate mediului de afaceri.

După cum știți, în această perioadă, MIPE implementează măsuri în valoare de 500 de milioane de euro pentru a sprijini sectorul antreprenorial să dobândească independență energetică prin realizarea de economii de energie specifice clădirilor și construcțiilor industriale/prestărilor de servicii precum și celor specifice proceselor tehnologice cât și pentru producerea de energie verde din resurse regenerabile pentru consum propriu.

Măsurile sunt cuprinse în două scheme de ajutor de stat și o schemă de ajutor de minimis, pentru care au fost publicate Ghidurile Solicitantului la 29 septembrie. Pentru aceste Ghiduri, au fost aprobate ieri actualizări.

Pentru una dintre schemele de ajutor de stat, ce vizează sprijinirea IMM-urilor și a întreprinderilor mari în implementarea unor măsuri de îmbunătățire a eficienței energetice a clădirilor industriale și construcțiilor anexe și a clădirilor pentru prestări servicii și construcții anexe la nivelul întreprinderilor, apelurile au fost dechise în această dimineață la ora 10:00.

Tot de mâine, va fi disponibil call center-ul pentru obținerea informațiilor privind proiectele ce urmează a fi depuse pe platforma IMM Recover. Dacă aveți neclarități, puteți apela 031.9268, tasta 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *