INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Elevii vor primi în anul școlar 2023-2024 lapte, corn și mere!

Elevii vor primi în anul școlar 2023-2024 lapte, corn și mere!

Astăzi, primarii vasluieni au participat la o discuție cu reprezentanții Instituției Prefectului – județul Vaslui și ai Consiliului Județean Vaslui pe tema implementării Programului pentru școli al Uniunii Europene, prin care elevii vor primi lapte, corn și mere în anul școlar 2023-2024.

Marea modificare a acestui program pentru viitorul an școlar constă în desemnarea primăriilor ca fiind responsabile de achiziția, prin licitație publică, a produselor și verificarea distribuției pachetelor și a calității acestora.

O parte dintre primari sunt sceptici în privința bunei derulări a programului.

Însă, Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, consideră că această modificare în program vine să încurajeze producătorii locali pentru valorificarea produselor.

„Dacă ne-am asuma pe plan local sarcina de a organiza licitațiile și a distribui produsele, am putea oferi o șansă producătorilor locali. În județ sunt mulți producători de lapte, produse de panificație și mere, care pot acoperi cererile prin acest program. Am da o șansă mult mai mare producătorilor locali intre în acest program, pentru a obține o parte din banii alocați acestui program”, a precizat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *