INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

6 lucruri care te ajută să previi ruginirea acoperișului din țiglă metalică – de încercat în București și oriunde în țară

Acoperișurile din țiglă metalică sunt renumite pe piața din România și nu numai pentru rezistența și durabilitatea lor. Totuși, odată cu trecerea timpului, dacă nu sunt îngrijite așa cum se cuvine, coroziunea și ruginirea se pot instala ușor.

Cum ții coroziunea și rugina la distanță? Vei învăța în cadrul acestui articol. Iar dacă nu ai montat încă acoperișul locuinței tale, te poate ajuta Best Acoperiș, firma pentru acoperisuri din Bucuresti. Să nu mai batem pasul pe loc și să începem înșiruirea metodelor prin care îți poți menține acoperișul din țiglă metalică în cea mai bună formă pentru mult timp.

6 trucuri care țin rugina și coroziunea de pe acoperișul din țiglă metalică la distanță

1.    Curățarea regulată

Dacă îndepărtezi murdăria, depunerile de praf și toate celelalte particule străine de pe acoperiș, reduci foarte mult probabilitatea de acumulare de umiditate. Să știi că indiferent de vârsta acoperișului, curățarea regulată este crucială în prevenirea coroziunii și ruginii.

Cum cureți acoperișul din țiglă metalică? Folosește o perie moale împreună cu o soluție non-abrazivă de preferat. În acest fel, vei curăța delicat țigla metalică.

2.    Reparația daunelor la timp

Este recomandat să efectuezi periodic inspecții vizuale ale acoperișului. Uită-te după zgârieturi, lovituri sau fisuri în țiglele metalice.

În cazul în care le observi, este recomandat să începi reparațiile cât mai curând posibil. Cei de la Best Acoperiș, firmă de acoperișuri din București, oferă și servicii de reparații. Ei se pot ocupa de sigilarea sau schimbarea țiglelor metalice. Dacă ești din București sau Ilfov, accesează bestacoperis.ro, acolo unde ai toate datele de contact necesare.

3.    Drenajul apei

Apa și implicit umiditatea sunt factori care contribuie activ la coroziunea și ruginirea țiglei metalice. Trebuie să te asiguri că sistemul de drenaj al apei funcționează optim, reușește să îndepărteze apa pluvială eficient.

Atenție și la acumularea de resturi vegetale! Acestea rețin umezeala, deci favorizează coroziunea și ruginirea.

4.    Verifică stratul de protecție

Mai toate tipurile de țiglă metalică sunt prevopsite sau dispun de un strat de protecție aplicat încă din fabrică. Dacă observi că vopseaua începe să se deterioreze sau să se exfolieze, acele zone vor fi direct predispuse la coroziune și rugină. Așadar, din nou, trebuie să iei cât mai curând atitudine. Ai nevoie de ajutor? Nu uita de Best Acoperiș!

5.    Apelează la servicii de întreținere profesională

Programează din timp revizii și întrețineri periodice pentru acoperișul tău. Specialiști în domeniu găsești ușor și astfel dormi mai liniștit știind că acoperișul tău este pe mâini bune.

Specialistul, așa cum îl regăsești și în echipa Best Acoperiș, va identifica toate problemele ascunse și îți va oferi cele mai bune soluții de prevenire a coroziunii și ruginii.

6.    Evită contactul acoperișului cu alte metale

Dacă încerci să îți cureți acoperișul cu unelte metalice, riști să faci mai mult rău decât bine. Este interzis contactul direct al țiglei metalice cu fier sau cupru, indiferent de context. De ce? Deoarece pot avea loc reacții chimice care accelerează coroziunea.

Nu e vorba doar despre uneltele de curățare, ci și de jgheaburi și burlane. Materialele din care acestea sunt create trebuie să fie compatibile cu țigla metalică. În plus, trebuie să te asiguri, preventiv, că nu există contact direct între ele.

Ori de câte ori observi că a apărut o fisură în acoperișul tău, oricât de mică și inofensivă în primă fază, trebuie să iei atitudine. Nu lăsa lucrurile așa cum sunt deoarece vei avea de suferit în viitor.

Prevenirea coroziunii și ruginirii țiglei metalice este o operațiune esențială pentru a spori durabilitatea, dar și aspectul estetic. Sfaturile de mai sus sunt extrem de practice și îți pot proteja acoperișul din țiglă metalică.

Cu cât ești mai atent cu acoperișul tău, cu atât mai mult îi prelungești durata de viață. Ai nevoie de ajutor? Dacă ești din București sau Ilfov, te poți adresa cu încredere echipei Best Acoperiș, firmă de acoperișuri din București. Accesează bestacoperis.ro pentru a intra în posesia datelor de contact. Aceeași firmă se poate ocupa și de montarea acoperișului tău, dar poate efectua și reparații profesionale, acolo unde nevoia o impune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *