INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Expoziția de grafică „EXOTICA”, o metamorfoză a trăirilor personale

Expoziția de grafică „EXOTICA”

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, aflat sub egida Consiliului Județean Vaslui, a organizat marți, 15 februarie 2022, vernisajul Expoziției de grafică de șevalet „EXOTICA” a profesorului și artistului Dionisie Gradu.

În cadrul evenimentului au luat cuvântul prof. dr. Ramona Maria Mocanu, director al Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, Marian Antoniu, muzeograf la aceeași instituție de cultură, profesorul și artistul Dionisie Gradu, profesorul și sculptorul Gheorghe Alupoaei. A fost evidențiat caracterul de unicitate, suprarealist al artei expuse, precizându-se metamorfozele compoziției realizate prin introspecția eului și exprimarea trăirilor afective în forme plastice imaginare. Se adaugă cromatica obținută prin contraste și accente de pastel și creioane colorate pe fonduri închise.

Dionisie Gradu, născut la 28 iulie 1951 la Bârlad, a absolvit Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Desen, în anul 1971. A fost profesor titular la Școala Gimnazială de Arte „N. N. Tonitza” Bârlad și membru fondator al cenaclului „Arta” din Vaslui în 1974. Artistul s-a remarcat prin mai multe expoziții personale realizate la Bârlad și Vaslui, cât și prin expoziții de grup, dintre care menționăm participările la Salonul „Cronicii” Iași (1980), Galeria „Eforie” București (1984), evenimentul cultural sub genericul „Contre-jour” de la Institutul Cultural Francez Iași (2021).

Organizatorii evenimentului au fost:

  • Prof. dr. Ramona Maria Mocanu, director al Muzeului Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui
  • Marian Antoniu, muzeograf la Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui.

sursa: Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.