INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Firmele vasluiene dispuse să investească în învățământul dual

Firmele vasluiene dispuse să investească în învățământul dual

Inspectoratul Școlar Județean Vaslui a organizat astăzi o întâlnire cu directorii de licee cu profil tehnologic și o serie de oameni de afaceri dispuși să investească în învățământul dual.

Deși nu se regăsește printre preferințele elevilor vasluieni, învățământul dual oferă o serie de avantaje, de la învățarea unei meserii chiar la viitorul loc de muncă, până la acordarea de stimulente financiare atât din partea operatorului economic interesat, cât și din partea statului.

La dezbateri au participat și invitați din Brașov, campionul învățământului dual, din Bacău și alte orașe unde a fost implementat cu succes acest tip de învățământ.

Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, a vorbit despre importanța dezvoltării învățământului dual pentru întreaga comunitate, elevi, părinți, profesori, angajatori.

„Pentru implementarea acestui tip de învățământ ar trebui să existe o preocupare continuă din partea tuturor părților implicate în perspectiva unui alt plan de școlarizare, pentru a găsi soluțiile adecvate de a avea învățământ dual și pentru a avea un dialog constant cu partenerii privați, care își asumă școlarizarea elevilor și nu de fiecare dată culeg beneficii”, a spus Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

Participanții au recunoscut că în prezent există la nivel de județ o criză de absolvenți de școli profesionale, iar mediul de afaceri se confruntă cu o lipsă acută de meseriași, pe care încearcă să îi atragă din alte țări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *