INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Flota auto a municipiului Bârlad a primit încă două autobuze

Flota auto a municipiului Bârlad a primit încă două autobuze

Marți, 18 octombrie, au sosit încă două autobuze din totalul celor 14 mijloace de transport în comun ce formează în prezent flota auto a municipiului Bârlad.

Altfel spus, transportul public este asigurat momentan de 9 autobuze și 5 microbuze, achiziționate în totalitate de la bugetul local (cu suma de aproximativ 3,5 milioane de lei), odată cu reluarea de către municipalitate a activității de transport în comun, după ce aceasta a fost concesionată vreme de 17 ani unor firme private.

”În aproximativ o lună, după îndeplinirea formalităților legale, noile autobuze vor fi incluse pe traseu, așa încât o parte dintre problemele legate de timpii de așteptare în stații să fie rezolvată. Apariția a încă două mijloace de transport va fi resimțită, cu siguranță, și este un mare plus mai ales acum, la debutul sezonului rece, când a aștepta prea mult un autobuz nu este chiar cea mai mare plăcere. Cu adevărat bine va fi, însă, odată cu sosirea la Bârlad a autobuzelor electrice. Am semnat contractul de achiziție la începutul acestui an. Curând le așteptăm pe primele două, urmând ca până în iulie 2023 să ne fie livrate toate cele 10 autobuze, pentru cumpărarea cărora am obținut o binemeritată finanțare europeană în valoare de 4,6 milioane de euro”, a transmis primarul Dumitru Boroș.

Flota auto a orașului se află în administrarea Companiei de Utilități Publice SA Bârlad (CUP), firma al cărei acționar unic este Consiliul Local Bârlad și care are în atribuții și prestarea activității de transport în comun.

One thought on “Flota auto a municipiului Bârlad a primit încă două autobuze

  1. „…au sosit încă două autobuze din totalul celor 14 mijloace de transport în comun ce formează în prezent flota auto a municipiului Bârlad.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *