INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Gabriela Firea: ”În întreaga țarā e o harababurā de nedescris în privința pregătirilor pentru începerea noului an școlar!”

Gabriela Firea

Gabriela Firea, fostul primar general al Bucureștiului, își arată nemulțumirea față de pregătirile pentru începerea noului an școlar, printr-o postare pe pagina sa oficială de FaceBook.

”În Bucuresti, dar si în întreaga tarā, e o harababurā de nedescris în privinta pregătirilor pentru începerea noului an școlar! Cei de la putere NU au reușit să facă nimic concret pentru redeschiderea școlilor, prevăzută pentru data de 13 septembrie. Cu 3 săptămâni înainte de a veni la cursuri, elevii, profesorii și părinții nu știu care sunt măsurile care au fost sau vor fi instituite și care vor trebui să fie respectate.

Guvernantii apelează la multe vorbe și la cvasi-măsuri ce ascund lipsa de acțiune de până acum, într-o manieră similară deschiderii precedentului an școlar, când strategiile despre salvarea Educației se cârpeau pe parcurs, iar politicile asumate erau dictate de logica electorală a alegerilor locale și generale.

Până în acest moment:

  • Nu s-a stabilit cum se va face testarea non-invazivă a elevilor și cum se va asigura testarea periodică a profesorilor;
  • Școlile nu au fost dotate cu infrastructura digitală necesară pentru desfășurarea cursurilor online sau în sistem hibrid;
  • Nu au fost realizate ghiduri metodologice pentru cazurile cu predare exclusiv online sau hibrid, în vederea prevenirii eventualelor colapsuri din actul educațional;
  • Nu au fost anunțate cu exactitate care sunt măsurile pe care profesorii și elevii vor trebui să le respecte odată cu debutul noului an școlar.

Nu avem nimic concret pentru copii, din partea guvernului, ci doar foarte multā bātālie pe functii politice!” – a scris fostul Primar General al capitalei, Gabriela Firea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *