INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Guvernul României a adoptat Ordonanța care va reglementa acordarea granturilor pentru investiții

Guvernul României a adoptat Ordonanța care va reglementa acordarea granturilor pentru investiții

Ordonanța de urgență care va reglementa contractarea de granturi pentru investiții de către microîntreprinderi și IMM-uri a fost adoptată în ședința de astăzi a Executivului. Concret, vor fi acordate granturi pentru investiții necesare capacităților de prestare de servicii și pentru investiții destinate retehnologizării. Finanțarea acestora este asigurată de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene din Programul Operațional Competitivitate.

??̆???? ? – ???????? ?????? ????????̦?? ???????? ????????̆?̦???? ?? ???????? ?? ????????

??????? ???????: 59,69 milioane euro, din POC și de la bugetul de stat

???????? ???????????: între 50.000 euro și 200.000 euro, cel mult de cinci ori cifra de afaceri din 2019. Microîntreprinderile vor trebui să asigure cofinanțare de 5%, întreprinderile mici – 10%, iar întreprinderile mijlocii – 15%

?? ????? ??? ????????? ??????????: entitățile care își desfășoară activitatea domenii din Clasa P – Invățământ, Clasa Q – Sănătate și asistența socială, Clasa S – Alte activități de servicii.

??̆???? ? – ???????? ?????? ????????̦?? ????????? ?????????????̆???

??????? ???????: 358,14 milioane euro, din POC și de la bugetul de stat

???????? ???????????: între 50.000 euro și 500.000 euro, cel mult de cinci ori cifra de afaceri din 2019. Beneficiarii vor trebui să asigure cofinanțare de 25% – 75%, în funcție de regiunea în care este realizată investita.

?? ????? ??? ????????? ??????????: entitățile care își desfășoară activitatea în domenii din Clasa C – Industria Prelucrătoare (cu excepția codurilor 11 fabricare băuturi, 12 fabricare tutun și 254 fabricarea armamentului și muniției), Clasa F – Construcții; Clasa G – Comerț cu ridicata și cu amănuntul; Repararea autovehiculelor și motocicletelor; Clasa H – Transport și depozitare; Clasa I – Hoteluri și restaurante.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *