INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Hramul catedralei Episcopiei Hușilor

Hramul catedralei Episcopiei Hușilor

Sărbătoarea Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost invitatul Preasfântului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, la hramul Catedralei Episcopale.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, alături de Preasfințitul Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, de Preasfințitul Părinte Antonie, Episcopul de Bălți, de Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, și de Preasfințitul Părinte Sebastian, Episcopul Slatinei și Romanaților.

Pelerinii s-au putut închina la Icoana relicvar a Sfinților Apostoli Petru și Pavel și la Moaștele Sfintei Mari Mucenițe Chiriachi, care au fost așezate afară, într-un baldachin special, în preajma Catedralei Episcopale.

„Episcopia Hușilor rămâne un adevărat centrul spiritual și religios. Mulțumesc Presfântului Părinte Ignatie pentru invitație și pentru buna colaborare. An de an suntem implicați și colaborăm în diferite activități social-filantropice, dar și finanțăm anumite proiecte ale parohiilor din Episcopia Hușilor”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Ierarhul Hușilor a mulțumit autorităților județene și locale și credincioșilor pentru prezență și împreuna rugăciune, aducând în atenție două îndemnuri foarte actuale ale Sfinților Apostoli Petru și Pavel:

„Sfântul Apostol Pavel ne îndeamnă, în Epistola către Coloseni, „să cugetăm la cele de sus”. Să fim, pe cât ne stă în putință, ființe altitudinale. Să avem privirea îndreptată spre cele cerești. Sfântul Apostol Petru ne îndeamnă, în întâia sa epistolă, „să trăim ca oameni liberi și să nu folosim libertatea ca acoperământ al răutății”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *