INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Iata ce trebuie sa stii despre betonul armat

Betonul este un material cu care se poate realiza o gama larga de structuri si in acelasi timp un material ieftin care are o rezistenta foarte buna la compresiune, pe cand e slab la rezistenta la tensiune. Betonul este si un material pretentios care trebuie pregatit in asa fel incat sa aiba efect.

Pentru ca lucrarile in constructii (precum platformele de beton) sa reziste o perioada lunga de timp totul de bazeaza pe lucrarile de turnare de beton armat. Betonul armat reprezinta, de fapt, amestecarea pastei de beton venita de la statia de betoane, iar acesta rezulta din amestecul de beton cu otel.

In functie de specificatiile pe care le are se fac cofraje cu armatura solicitata, peste care se toarna mai apoi betonul. Astfel rezulta o serie de elemente de structura din beton armat.

Spre deosebire de betonul nearmat (simplu) care are rezistenta mare numai la compresiune, betonul armat cuprinde in masa lui o serie de bare de otel si ofera o serie de avantaje precum: rezistenta si stabilitatea, siguranta in timpul temperaturile ridicate, durabilitate, pret relativ scazut si cost redus pentru intretinere.

Betonul armat poate fi de mai multe tipuri, asta insemnand ca varietatea de structuri care pot fi obtinute din acest beton este mare si usor versatila ca forma. Proiectantii au la dispozitie o gama larga de conceptii constructive pe care le pot alege, pentru ca realizarea cofrajelor, armaturii si in special usurinta cu care se toarna pasta din beton, permit aceasta abordare.

Structurile din beton armat sunt majoritatea de rezistenta, dar astfel de structuri pot fi alese si pentru placi orizontale durabile.

Aveti de ales intre betonul armat cu fibre, cu fier, cu armatura din otel.

Betonul armat cu fibre.

Fibrele metalice au rolul de a imbunatati durabilitatea, dar si flexibilitatea betonului pe perioade nedeterminate de timp. De asemenea, acestea asigura armarea betonului. Fibrele imbunatatesc proprietatile betonului.

Betonul armat cu armatura din otel

Acest tip de beton armat este considerat a fi cel mai solid si are cea mai mare durabilitate in timp. Pentru acest tip, armatura se realizeaza personalizat pentru fiecare cofrag in parte.

Lucrarile din beton armat sunt cele mai des utilizate atat pe plan personal cat si pentru cei din mediul de afaceri.

In structura unei cladiri precum locuinta, sediul de firma, teren de sport, malluri, exista cel putin un element dintre urmatoarele din beton armat: fundatii, placi, sape.

Care sunt avantajele betonului armat?

Lucrarile care cuprind betonul armat trebuie sa se bazeze pe punerea sa intr-o varianta tehnica. Livrarea betonului in ssntier se va face direct din statia de preparare betoane, iar mai apoi va fi turnat direct in cofraje.

Acum că ai văzut câte avantaje oferă betonul armat, de ce sa il alegi?

Betonul armat are o capacitate exceptionala de adaptare la mediul in care este utilizat, iar raportul calitate-pret ofera o alta perspectiva alegatorului. Este cel mai des folosit material in constructii: sape, stalpi de fundatie, fundatii, ori pardoseala in beton armat pentru garaje, sunt rezultate bune si estetice.

Cat timp lucrarile sunt executate corect, iar betonul e folosit corect, totul e spre avantajul tau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *