INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Iata in ce situatii este recomandata instalarea unui dulap metalic pentru substante periculoase!

Spatiile de depozitare sunt foarte importante, in vederea unei organizari eficiente a activitatilor de orice fel. In unele situatii, insa, trebuie ca spatiile utilizate pentru depozitarea diverselor produse sau obiecte sa fie unele alese cu deosebita grija. Asta deoarece natura produselor care trebuie sa fie pastrate este una periculoasa.

Fie ca este vorba despre substante toxice sau produse inflamabile, acestea trebuie sa fie pastrate prin respectarea unor conditii deosebit de stricte. Doar in acest mod se poate garanta o mentinere buna a proprietatilor pe care le au produsele, dar si protejarea sigurantei celor din jurul lor. 

Iata cum si cand ajuta un dulap metalic pentru substante periculoase, produs disponibil si in oferta www.viamond.ro!

dulap metalic

Dulap metalic pentru substante periculoase – cand este util?

Eficienta unui dulap folosit pentru depozitarea diverselor substante si produse este dictata de mai multe proprietati ale acestuia. Un dulap metalic calitativ este produs din tabla de otel, groasa de 1 mm si este vopsit si cu solutie antiacida. De asemenea, pentru a face fata actiunii substantelor toxice, dulapurile beneficiaza si de fosfatare, un tratament specific de protectie.

Si compartimentarea dulapului conteaza, iar aceasta este influentata si de dimensiunile obiectului de mobilier. Poti alege variante cu doua, trei sau cu patru rafturi. Unele corpuri dispun si de bazin de colectare, in care se pot acumula reziduuri produse de substantele depozitate. Astfel, riscul scurgerilor elementelor toxice este redus la minimum.

Aerisirea spatiilor in care se depoziteaza substante periculoase este si ea o necesitate, astfel ca dulapul pe care il folosesti trebuie sa aiba rafturile perforate. Scopul perforarilor este acela de a permite circulatia corecta a aerului in interior. Se evita, astfel, acumularile de gaze toxice care ar putea sa conduca la reactii periculoase.

De regula, un dulap metalic pentru substante periculoase este de culoare galbena, aceasta fiind una specifica acelor corpuri in care se depoziteaza elemente cu potential de risc. Dulapul poate sa fie, totusi, si de culoare gri. La fel ca alte caracteristici ale corpului, aceasta variaza si in functie de locul in care va fi folosit. Iata situatiile in care ar putea fi necesar dulapul pentru substante toxice:

Magazin de vopseluri si alte produse inflamabile – daca ai un magazin care comercializeaza produse din aceasta categorie, este necesar sa te asiguri ca pastrarea lor se face in cele mai sigure conditii. Dulapul pentru substante periculoase ofera un spatiu generos si sigur.

Atelier auto – si mecanicii auto folosesc produse inflamabile si cu potential mare de risc. Pentru o activitate bine organizata si cat mai sigura, un dulap bine compartimentat este solutia cea mai buna la care pot mecanicii sa apeleze.

Laboratoare chimice – nu putea sa lipseasca din aceasta lista categoria reprezentata de locurile in care se dezvolta multe dintre substantele considerate periculoase. Intr-un laborator fizic, se afla o multime de produse cu potential mare de risc, iar organizarea lor intr-un dulap metalic este cea mai buna solutie in vederea pastrarii in siguranta si a utilizarii conforme.

Acestea sunt doar cateva dintre situatiile in care utilizarea unui dulap metalic pentru substante toxice este o necesitate. Pe Viamond.ro, ai posibilitatea de a gasi o gama variata de modele din care poti alege dulapul potrivit pentru activitatea ta. Investeste in solutii care sa garanteze organizare buna si siguranta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *