INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Marius Arcăleanu: Soluții eficiente pentru problemele Aquavas

Marius Arcăleanu: Soluții eficiente pentru problemele Aquavas

Una dintre cele mai apăsătoare probleme cu care se confruntă vasluienii care locuiesc la bloc este prețul foarte mare la apă și canalizare și metri cubi de apă în plus facturați de Aquavas față de cei consumați. Problemele sunt semnalate zilnic de către cetățeni, dar cei responsabili refuză categoric să iasă cu un răspuns la aceste probleme.

Marius Arcăleanu este dedicat comunității din care face parte și este un personaj politic care s-a arătat în permanență interesat de identificarea celor mai simple și sigure soluții care să-i mulțumească pe cetățeni. Într-un sondaj organizat de consilierul local și liderul Organizației Județene Forța Dreptei Vaslui, vasluienii și-au exprimat nemulțumirea față de modul în care este gestionată problema Aquavas.

Liderul Forța Dreptei Vaslui atrage atenția asupra modului în care poate degenera toată această situație și la pierderile care vor fi suportate tot de către vasluienii de bună credință. Aquavas și CJ Vaslui sunt principalele vinovate de faptul că vasluienii sunt nevoiți să plătească apă în plus la facturile lunare, iar problema dăinuie de ani de zile.

Soluțiile liderul Forța Dreptei Vaslui pentru problema Aquavas

Chiar dacă Aquavas prezintă ca soluție unică facturarea apei către asociațiile de proprietari pentru că știu faptul că acest lucru este foarte greu, aproape imposibil, aceasta nu este singura soluție.” a menționat Marius Arcăleanu în conferința de presă.

Realizarea unui parteneriat între un furnizor de contoare de apă cu citire de la distanță, care să asigure și montare acestora, ar rezolva complet problema vasluienilor. Am purtat discuții cu un astfel de furnizor și am cerut detalii pe care urmează să vi le prezint. Modul în care un astfel de parteneriat ar funcționa este mult mai simplu decât cel sugerat de Aquavas, dar și aici este nevoie de implicare din partea autorităților și mi-e greu să cred că cei din conducerea actuală a județului se vor obosi să se implice în cea mai mare problemă actuală a vasluienilor.

Prețul unui astfel de contor de apă inteligent este de aprox. 200 de lei/bucată. Fiecare apartament din cele aproximativ 18.500 din municipiul Vaslui va fi dotat cu 2 astfel de apometre. Astfel, investiția este de doar 400 de lei. Mai mult decât atât, furnizorul cu care am discutat mi-a transmis că aceste sisteme pot fi plătite și în rate, ceea ce cu siguranță va fi un plus pentru vasluienii care-și doresc să plătească doar atât cât consumă. Este singura soluție prin care putem intra în LEGALITATE! Ceea ce se întâmplă acum în județul nostru este o situație care este în afara legii și devine tot mai gravă cu fiecare zi care trece!” – a mai completat liderul Forța Dreptei Vaslui.

Marius Arcăleanu: ”Aplicați legea 241/2006, art.31, al.3!”

În conferința de presă organizată la sediul Forța Dreptei Vaslui, Marius Arcăleanu a prezentat situația actuală a Aquavas și modul prin care conducerea administrației județene tratează cu indiferență subiectul care-i macină pe vasluieni.

Aquavas știe cum să rezolve această problemă, dar refuză să implementeze soluțiile pentru că este mult mai confortabil așa pentru ei. Societatea care se ocupă de furnizarea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare în județul Vaslui a montat apometre cu citire de la distanță la câteva blocuri cu un număr mare de apartamente din Municipiul Vaslui probabil, unde există risc mai mare că unii cetățeni ar putea apela la soluții mai puțin ortodoxe (montarea unor by-pass-uri este cea mai cunoscută practică prin care apa poate fi folosită fără să fie plătită). Anul acesta, Aquavas a montat contoare de apă cu citire la distanță la blocul 76, în centrul Municipiului Vaslui.

În acest mod, cetățenii din aceste zone nu mai trebuie să trimită personal indexul către Aquavas, ci este citit de către operator cu ajutorul tabletei în câteva secunde. Prin această modalitate se preîntâmpină și fraudele pentru că aceste apometre cu citire de la distanță au și senzori.

Vasile Pavăl și Dumitru Buzatu sunt și ei acuzați de către liderul Forța Dreptei Vaslui pentru modul în care au ales să tergiverseze problema asociațiilor de proprietari care ar rezolva parțial problema facturilor umflate de Aquavas, dar și modul prin care par să neglijeze complet problema Aquavas care-i neliniștește pe cetățeni.

Domnilor Vasile Pavăl și Dumitru Buzatu, dacă-i respectați și-i ascultați pe cetățeni, așa cum vă lăudați la fiecare apariție media, de ce nu rezolvați cea mai mare nemulțumire actuală a acestora? Problema Aquavas este amintită zilnic de către vasluieni! Și dacă nu ați avut urechi pentru cetățeni, eu am avut grijă să vă aduc în atenție soluțiile mele și plângerile acestora de câte ori am avut ocazia. De ce nu aplicați legea care spune clar că facturarea individuală se poate face doar dacă se montează contoare de apă cu citire de la distanță?

De ce plătesc vasluienii mai multă apă decât consumă?

Marius Arcăleanu a prezentat și motivele pentru care vasluienii sunt nevoiți să plătească mai multă apă decât consumă în fiecare lună:

 • În fiecare lună vasluienii trebuie să trimită indexul la apă în perioada 23-29 a lunii. Pentru că unii cetățeni nu fac acest lucru, suma de pe factură este aproximată în funcție de consumul din lunile anterioare. Diferența de apă consumată a celor care nu trimit indexul este suportată de către vasluienii de bună credință.
 • Multe dintre conductele de apă sunt deteriorate sau fisurate, fapt care duce la pierderea apei menajere, consum care trebuie plătit de către vasluieni.
 • Unele persoane folosesc anumite metode prin care pot frauda societatea care asigură furnizarea serviciilor de alimentare cu apă și canalizare din județul Vaslui.

Acestea sunt doar câteva probleme amintite de Marius Arcăleanu la conferința de presă de Marți, 11 Aprilie 2023. Consilierul județean spune că toate aceste motive pot fi eliminate prin implementarea unui parteneriat între Aquavas și furnizorul de apometre inteligente cu citire de la distanță.

Președintele Organizației Județene Forța Dreptei Vaslui amintește și de modul în care este privită această problemă de către vasluieni și-i ironizează pe concurenții politici care organizează proteste împotriva societății Aquavas fără să cunoască soluțiile prin care problemele acestei societăți pot fi rezolvate.

One thought on “Marius Arcăleanu: Soluții eficiente pentru problemele Aquavas

 1. Sunt Nelu Decebal !
  Iată rezultatele votului online!
  Plus 1500 semnături fizice pe liste !!!
  https://www.petitieonline.com/stop_jafului_aquavas_vaslui

  Este interesant faptul ca exact ce susține Dl Arcaleanu este cuprins in petiția inițiatorului petiției online: Stop Jafului Aquavas și petitie depusă și in scris, cu mult inainte direct la sediul Aquavas, inițiativa fiind preluată și susținută intens mai întâi de “Renașterea Vasluiului” și apoi de partidul AUR și la care încă așteptam răspunsul oficial Aquavas !
  Dl Arcaleanu, lăsați sa se ocupe adevărații initiatori de situația Aquavas și vom comunica de îndată răspunsul comunicat de aceștia! Nu va mai asumați meritele celor de la AUR !!!
  Și, da, vom continua protestele atât timp cât va fi nevoie pentru stabilirea adevărului și informarea corecta a cetățenilor. Este singura modalitate de a ne face auziți de către autorități.
  De către toate autoritățile !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *