INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Inaugurare istorică în județul Vaslui: Primul compartiment de îngrijiri paliative

compartiment de îngrijiri paliative

Spitalul de Urgență ”Elena Beldiman” a inaugurat marți primul Compartiment de îngrijiri paliative din sistemul public de sănătate al județului, marcând o etapă importantă în îmbunătățirea serviciilor medicale oferite pacienților cu boli în faza terminală. Acest compartiment răspunde nevoilor critice ale pacienților care suferă de tumori maligne avansate, forme severe de accident vascular cerebral și demență.

Noul compartiment, situat la etajul trei în Pavilionul nou al spitalului, fostul spațiu al Compartimentului Medicină Internă Cronici, dispune de 21 de paturi dedicate pacienților. Inițiativa a fost un obiectiv cheie pentru managerul spitalului, Ciprian Feraru, încă de la preluarea funcției sale.

Primarul Dumitru Boroș a fost un susținător fervent al acestui proiect, inițiind mai multe proiecte de hotărâre pentru aprobarea restructurării necesare în cadrul Consiliului Local. Contribuția financiară pentru amenajarea și dotarea spațiului a inclus 170.000 lei din partea Primăriei și 40.000 lei din fondurile spitalului.

La inaugurare, primarul Boroș a exprimat recunoștința sa față de echipa spitalului și a menționat contribuția esențială a doctorului Ion Chilinciuc, care s-a angajat să asigure serviciul de gardă pentru funcționarea compartimentului. „Cu acești oameni minunați, dorința noastră de a oferi servicii de îngrijiri paliative în județ a devenit realitate”, a declarat primarul.

Acest compartiment nou deschide posibilități semnificative pentru îmbunătățirea calității vieții pacienților în stadii avansate ale bolilor, oferindu-le îngrijire și suport specializat într-un moment critic al vieții lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *