INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Sănătatea, o prioritate pentru Consiliul Județean Vaslui!

Sănătatea, o prioritate pentru Consiliul Județean Vaslui

Pe 7 aprilie, în fiecare an, cadrele medicale sunt în sărbătoare, marcând Ziua Mondială a Sănătății!

Consiliul Județean Vaslui are în subordine Spitalul Județean de Urgență Vaslui și cele două centre de asistență medico-sociale de la Băcești și Codăești.

Sănătatea reprezintă o prioritate pentru instituția noastră. În prezent avem în derulare proiecte de modernizare a infrastructurii sanitare și am achiziționat aparatură medicală de ultimă generație, care contribuie la calitatea actului medical.

Se lucrează la extinderea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Vaslui, investiție realizată prin Programul Operațional Regional.

Prin Compania Națională de Investiții, vom avea un ambulatoriu integrat, amplasat în curtea Spitalului Județean de Urgență, care este prevăzut cu 23 de cabinete medicale. Toate cele 23 de cabinete medicale vor fi dotate cu aparatură medicală nouă, fiind achiziționate 197 de echipamente medicale cu ajutorul fondurilor europene.

Un alt proiect important este construcția pavilionului pentru spitalizare de zi, care urmează să fie dat în folosință în scurt timp, proiectul fiind finanțat în totalitate de Consiliul Județean cu fonduri de la bugetul județean.

Avem în implementare, prin PNNR, proiectul „Construire secții la Spitalul nr. 2 Vaslui”. Constructorul a demarat lucrările, urmând ca în curtea spitalului vechi să apară două corpuri de clădiri noi, la standardele actuale, unde vor activa secțiile de psihiatrie, secția de cronici, cu îngrijiri paliative, și secția de boli infecțioase.

La ceas aniversar, transmitem tuturor cadrelor medicale multă sănătate, putere de muncă și tradiționalul „La mulți ani!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *