INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Încă 30 de zile de arest pentru șoferul bețiv care a ucis un tânăr de 17 ani și a rănit alți 3 pasageri

Încă 30 de zile de arest pentru șoferul bețiv ce a ucis un tânăr de 17 ani și a rănit alți 3

Șoferul bețiv care a aterizat cu mașina în râul Racova a primit încă 30 de zile de arest. Măsura este una preventivă și este aplicată până când Judecătoria Vaslui va decide pedeapsa definitivă a tânărului de 27 de ani care a condus cu o alcoolemie de 1,22% alcool pur în sânge.

Șoferul care a produs accidentul de la Oprișița este reținut în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă a I.P.J. Vaslui. Cel mai probabil, hotărârea definitivă îi va aduce peste 5 ani de închisoare cu executare celui care a curmat viața tânărului de 17 ani și a rănit alți 3 pasageri.

Cum s-a întâmplat accidentul de la Oprișița?

Context: Accidentul de la Oprișița de la finalul lunii August a îngrozit județul Vaslui. Cei cinci tineri care se aflau în mașina condusă de tânărul de 27 de ani cu alcoolemie de 1,22% alcool pur în sânge au petrecut împreună până dimineață. În drumul spre casă, la ieșirea din Oprișița, șoferul a pierdut controlul volanului și a ajuns cu mașina în râul Racova. Printre pasageri a fost și un tânăr de 17 ani care și-a pierdut viața. Ceilalți tineri au suferit râni grave și au fost transportați la spital.

În urma evenimentului rutier, s-a deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Soluția pe scurt: În temeiul art. 425 ind. 1 alin. 7 pct. 2 lit. a rap. la art.242 C.p.p. coroborat cu art. 204 C.p.p. admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui împotriva încheierii din 25.10.2022 pronunţate de judecătorul de cameră preliminară de la Judecătoria Vaslui în dosarul penal nr. 8713/333/2022, pe care o desfiinţează în integralitate şi Rejudecând: În baza art. 242 C.p.p. respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive formulată de inculpatul M.V., în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă a I.P.J. Vaslui. În baza art. 275 alin. 3 Cod de procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Constată că inculpatul a fost asistat de apărător ales. Definitivă. Pronunţată, astăzi, 31.10.2022, prin punerea la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei.

Ce spun experții în personal injury?

Contactat de redacția noastră, Lucian Chirica, expert în personal injury din partea unei firme de avocatură, ne-a declarat: „A fost un accident tragic în urma căruia și-a pierdut viața un tânăr de doar 17 ani și alți 3 au suferit vătămări corporale ce necesită în continuare îngrijiri medicale. Cauza principală a accidentului a fost pierderea controlului direcției de deplasare pe fondul vitezei excesive (peste 150 km/h din spusele unei victime ce a supraviețuit), dar și pe fondul unei alcoolemii destul de mari a șoferului.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *