INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Inițiativa Ministerului Sănătății: Crearea de centre de adicție pentru minorii din România

Crearea de centre de adicție pentru minorii din România

Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, a anunțat o nouă inițiativă majoră destinată combaterea adicției în rândul minorilor. Într-o declarație recentă, ministrul a subliniat importanța realizării unei rețele naționale de centre de adicție pentru minori, considerând acest proiect o prioritate pentru Ministerul Sănătății.

Aceste centre, care vor fi implementate cu ajutorul autorităților locale, își propun să ofere servicii integrate de tratament și reintegrare pentru copii și adolescenți afectați de consumul de droguri. Ministrul Rafila a mulțumit în mod special autorităților din Bistrița-Năsăud pentru colaborare, evidențiind rolul crucial al președintelui Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan, și al primarului orașului Bistrița, Gabriel Lazany.

Centrul de la Bistrița, unul dintre primele care va fi inaugurat, va dispune de facilități extinse, inclusiv spații recreative, terenuri de sport și un bazin de înot. Aceste facilități sunt menite să sprijine procesul de recuperare și reintegrare a tinerilor, oferindu-le alternative sănătoase și constructive.

Ministrul a subliniat și importanța colaborării cu Asociația ZI de BINE, o organizație non-guvernamentală recunoscută pentru modelul de bună practică dezvoltat la Spitalul de Psihiatrie din Voila. Această colaborare este esențială pentru replicarea succesului în alte locații, cum ar fi Spitalul de Psihiatrie Schitu Greci din județul Olt.

Prin aceste măsuri, Ministerul Sănătății speră nu numai să trateze adicția, ci și să prevină situațiile de risc asociate consumului de droguri printre tineri. Eficiența acestui proiect va depinde de angajamentul continuu al autorităților locale și de disponibilitatea resurselor necesare pentru susținerea și extinderea rețelei de centre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *