INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Întâlnire județeană în vederea dezvoltării forței de muncă în serviciile sociale

Întâlnire județeană în vederea dezvoltării forței de muncă în serviciile sociale

Astăzi a avut loc în Sala „Ștefan cel Mare” a Consiliului Județean Vaslui întâlnirea județeană în vederea dezvoltării forței de muncă în serviciile sociale.

Evenimentul organizat face parte din proiectul „Forța de muncă din serviciile sociale care sprijină extinderea pachetului minim de servicii pentru copii”, implementat de Colegiul Național al Asistenților Sociali din România (CNASR), cu sprijinul UNICEF România, în parteneriat cu Asociația Comunelor din România.

Scopul acestei întâlniri a fost acela de a face cunoscute activitățile proiectului ce au în vedere identificarea nevoilor sociale ale comunităților rurale participante în proiect.

„Consiliul Județean Vaslui, în calitate de ordonator principal de credite, are un rol activ în implementarea serviciilor sociale prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui. Suntem atenți atât la calitatea serviciilor sociale, cât și la asigurarea resurselor financiare, astfel încât acest palier al societății noastre să funcționeze așa cum trebuie. Suntem parteneri cu toții, suntem parteneri cu unitățile administrativ-teritoriale și vom colabora pentru a reduce aceste decalaje”, a spus Ciprian-Ionuț Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui.

Prin acest program se dorește să se ofere sprijin unui număr de 24 de unități administrativ-teritoriale în accesarea fondurilor UE disponibile pentru implementarea la nivel local a serviciilor comunitare integrate (Pachet Minim de Servicii, Centre Comunitare Integrate, Centre de zi, etc.), utilizarea noilor prevederi legale și a fluxurilor de finanțare pentru dezvoltarea în continuare a serviciilor sociale la nivel local, creșterea capacității forței de muncă din serviciile sociale de a asigura un răspuns de calitate celor mai vulnerabili copii și familiilor acestora și altor beneficiari, dar și consolidarea calității serviciilor și a forței de muncă din serviciile sociale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *