INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Întâlnirea dintre premierul Nicolae Ciucă și reprezentanții administrației publice locale: accesarea banilor din PNRR, o prioritate

Nicolae Ciuca PNRR

Premierul Ciucă a avut astăzi o întâlnire de lucru cu reprezentanții administrației publice locale – Uniunea Națională a Consiliilor Județene și Asociațiile Municipiilor, Orașelor și Comunelor din România – în continuarea consultărilor periodice derulate de Guvern.

Colaborarea dintre Guvern și administrațiile locale pentru operaționalizarea Planului Național de Redresare și Reziliență a fost una dintre temele principale abordate în cadrul discuțiilor. Reprezentanții autorităților locale și-au exprimat disponibilitatea de a fi cooptați în consultări legate de implementarea PNRR, astfel încât finanțările să fie cât mai adaptate la nevoile comunităților.

”???â??? ??? ?????? ?? ??????????? ș? ?????????? ???????????, ?????? î??â? ?? ???????ț???? ??????????? ???? ????, ??? ș? ???? ????????? ??????? ???????? ș? ??ț??????, ?ă ??????????? î? ??? ????????? ș? ???????? ????? ???????ăț??? ș? ??ț? ???ăț????”, a declarat prim-ministrul.

De altfel, Guvernul Ciucă, prin Dan Vîlceanu, ministrul liberal al Investițiilor și Proiectelor Europene a demarat și urgentat procedurile de operaționalizare a PNRR printr-o Ordonanță de Urgență. Una dintre prevederile noi ale acestui act normativ, de natură descentralizatoare, spune că anumite investiţii din PNRR vor fi efectuate prin Agenţiile de Dezvoltare Regională (ADR), care pot ajuta ministerele în proiecte sociale, precum educaţie sau sănătate.

De asemenea, Dan Vîlceanu a anuțat recent că va demara o serie de informări ale administraţiilor locale astfel încât primarii să înceapă să acceseze fonduri atât din PNRR, cât şi din alte programe, astfel încât gradul de absorbţie să fie cât mai mare.

Pe parcursul întâlnirii de astăzi, pemierul Ciucă a punctat măsurile luate de Guvern în contextul crizei energetice, în scopul protejării populației, a sectoarelor economice și a instituțiilor publice precum școli, spitale, instituții de cultură, de efectele creșterii prețurilor la energie.

Reamintim că, la mijlcul acestei luni, Guvernul Ciucă a repartizat către bugetele locale peste 41 milioane de lei, prima tranșă din subvenția de compensare a costurilor legate de achiziția gazelor naturale necesare producerii energiei termice în sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *