INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Ioana Mihăilă: ”Şcoala se deschide cu prezenţă, dar măştile vor fi purtate în continuare”

scoala-coronavirus

Şcolile se vor deschide cu prezenţă fizică, însă măştile vor fi purtate în continuare şi se va menţine distanţarea fizică, spune ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

Ioana Mihăilă a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că deschiderea şcolilor este o asumare la nivel guvernamental a priorităţii învăţământului faţă în faţă.

„După informaţiile pe care le avem acum şi după scenariile care sunt în derulare acum, şcolile se vor deschide şi vor începe cu învăţământ faţă în faţă până la incidenţa de 6 la mie. Urmează să stabilim exact ce vom face în fiecare dintre situaţiile particulare şi anume acolo unde în anumite localităţi se va depăşi această incidenţă de 6 la mine, dar important de menţionat: continuăm să apelăm la mijloacele de prevenţie folosite şi în anul interior, şi anume la purtarea măştii în interiorul şcolii, la menţinerea distanţării fizice, aerisirea permanentă”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

De asemenea, autorităţile vor apela şi la testare, acolo unde este disponibilă, a copiilor simptomatici şi a contacţilor.

sursa: Mediafax.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *