INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Iohannis a promulgat legea prin care poate fi trimis de către Casa de Pensii, în format electronic, documentul privind plata pensiei pe card

Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul pentru promulgarea actului normativ privind completarea art. 109 din legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, informează Administraţia Prezidenţială. Astfel, poate fi transmis de către Casa Naţională de Pensii Publice, la cerere în format electronic, pe e-mail sau în contul online al CNPP documentul de informare privitor la sumele plătite beneficiarilor care au optat pentru plata pensiei în cont curent sau cont de card.

Actul normativ ca obiect de reglementare completarea art.109 din Legea nr.263/2010, în sensul instituirii posibilităţii transmiterii de către Casa Naţională de Pensii Publice (CNPP), la cerere, în format electronic, pe e-mail sau în contul on-line deschis în portalul CNPP, a documentului de informare cu privire la sumele plătite beneficiarilor care au optat pentru plata pensiei în cont curent sau cont de card.

„(7) Casa Naţională de Pensii Publice transmite, la cerere, în format electronic, pe e-mail sau în contul on-line deschis în portalul CNPP, documentul de informare cu privire la sumele plătite beneficiarilor care au optat pentru efectuarea plăţii drepturilor prevăzute la alin. (1) şi (2) în cont curent sau în cont de card. (8) Documentul de informare prevăzut la alin. (6) se transmite în format electronic începând cu luna următoare înregistrării cererii, în maximum 48 de ore de la efectuarea plăţii drepturilor în cont curent sau cont de card. (9) Documentul de informare prevăzut la alin. (6), transmis în format electronic, produce efecte juridice identice cu documentul de informare cu privire la sumele plătite transmis lunar la domiciliu sau, după caz, la reşedinţă prin serviciul de corespondenţă standard”, conform legii promulgat de şeful statului. 

sursa: news.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *