INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

La Biserica din satul Polocin, comuna Pogonești, arde o candelă pentru unitatea românilor

Preasfinţitul Părinte Antonie de Bălţi a oferit o candelă preotului paroh de la Pogonești, Vasile Mihăiță Maximoiu, care să ardă pentru unitatea neamului românesc.

Darul a fost oferit astăzi, cu prilejul sfințirii bisericii din satul Polocin, cu hramurile ”Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și ”Sfinții Drepți Dumnezeești Părinți Ioachim și Ana”.

Gestul ierarhului a fost explicat de PS Ignatie, Episcopul Hușilor, prin faptul că la bisericile unde slujește pentru prima dată, Episcopul Antonie lasă câte o astfel de candelă-simbol care să ardă mereu pentru unitatea românilor.

”Rugăm ca în rugăciunile voastre să-i pomeniți și pe frații basarabeni, pentru a-i semnala lui Dumnezeu durerea noastră, dezbinarea românilor”, a subliniat ierarhul.

La eveniment a participat și președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, atât Episcopul Ignatie, cât și preotul Vasile Maximoiu, mulțumindu-i pentru implicarea în proiectele comune de promovare a ortodoxiei și actului cultural în comunitățile vasluiene.

Pe lângă Episcopul de Bălți, localnicii din Polocin i-au mai avut ca invitați pe membrii formației corale ”Doinița” din Strășeni, care a participat și la Festivalul de muzică corală laică și religioasă ”Gheorghe Cucu”.

”Doinița” și ”Răzeșii” de la Pogonești au susținut un scurt moment artistic.

sursa: biroul de presă – CJ Vaslui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *