INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Lansare Rabla Clasic și Rabla Plus la fabrica Ford Otosan din Craiova

Lansare Rabla Clasic și Rabla Plus la fabrica Ford Otosan din Craiova

”Sunt bucuros că lansăm Rabla pentru autovehicule la fabrica Ford. Sunt plăcut impresionat de numărul mare de angajați, de cifrele care definesc activitatea Ford România: la fiecare 61 de secunde o mașină părăsește poarta fabricii și se produc 1000 de motoare în fiecare zi. Am văzut cât de importantă este tehnologia nouă și cât de importante sunt investițiile făcute aici. Bugetul record, de 1 miliard de lei pentru transportul verde, se corelează foarte bine cu vestea că la Ford România se va produce, în curând, prima mașină electrică.

Așteptăm să vedem prima mașină electrică produsă în România pentru că aceasta este o șansă ca subvențiile acordate prin Programul Rabla plus să rămână în țară, ceea ce va avea un impact pozitiv asupra economiei României. Evident, că sunt și alte beneficii precum: reducerea amprentei de carbon, pentru că producem mașinile aici, nu le mai transportăm de la mii de kilometri, nu mai folosim materiale ce poluează mediul, reducem emisiile de noxe despre care vorbim atât și știm că ne fac viața grea, aerul irespirabil, mai ales în aglomerările urbane, nu în ultimul rând, menținem și creăm locuri de muncă , în special, locuri de muncă verzi.

Din datele puse la dispoziție de colegii mei de la AFM, în 2016 s-au achiziționat 39 de mașini pur electrice, în 2018 – 699, în 2020 – 2.411, în anul 2021 vorbeam deja de peste 10.000 de autovehicule electrice, pentru ca în 2023 să înregistrăm aproape 11.500 de mașini pur electrice. În total, la această categorie, până acum, s-au achiziționat 38.418 mașini pur electrice!” a declarat ministrul Mircea Fechet.

Aflat în vizită de lucru în județul Dolj, ministrul Mircea Fechet, a dat astăzi startul înscrierilor în programele Rabla Clasic și Rabla Plus, la fabrica Ford Otosan din Craiova.

Anul acesta, bugetul pentru RablaPlus este de 1 miliard de lei, iar pentru RablaClasic de 300 de milioane de lei. Programele, pe care MMAP le derulează prin Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), sprijină dezvoltarea unei societăți bazate pe sustenabilitate, pe o atitudine mai verde față de mediu.

Obligativitatea aplicării pe autovehiculele achiziționate a unui autocolant, ca element de vizibilitate și de identificare a vehiculelor care au beneficiat de facilități guvernamentale, reprezintă o noutate importantă în 2024.

„Prin lansarea din acest an, am ajuns la a 20-a ediție a Programului Rabla Clasic și la al 9-lea an de când acordăm finanțare în cadrul Programului Rabla Plus. Am reușit astfel să scoatem din circulație peste 1 milion de autovehicule vechi poluante, s-au achiziționat peste 700 de mii de mașini noi. Aceste cifre demonstrează că am muncit mult, am muncit bine și am derulat cu succes cel mai longeviv program guvernamental din România” – a precizat președintele AFM, Laurențiu Neculaescu.

La eveniment au mai participat Laurențiu Adrian Neculaescu – președintele AFM , Müjdat Tiryaki – președinte și director al fabricii Ford Otosan, Roxana Capăta – Managing Director Ford România Services, Cosmin Vasile președinte și Adrian Neaţu Breciugǎ – vicepreședinte Consiliul Județean Dolj, Adrian Sandu – Secretar General ACAROM.

One thought on “Lansare Rabla Clasic și Rabla Plus la fabrica Ford Otosan din Craiova

  1. Este impresionant sa vedem cum Romania devine din ce in ce mai implicata in producerea de masini electrice si in sprijinirea unei societati mai verzi. Sunt mandru sa vad ca Ford Romania face parte din aceasta initiativa, investind si dezvoltand tehnologii noi pentru a produce autovehicule ecologice. Este un lucru important pentru economia noastra, dar si pentru mediul inconjurator, deoarece reducem amprenta de carbon si poluarea prin producerea locala a masinilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *