INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Ludovic Orban a anunțat prelungirea stării de alertă

Ludovic Orban

Premierul României, Ludovic Orban, a anunțat ieri că se pregătește o nouă hotărâre de Guvern prin care se va prelungi starea de alertă. În funcție de cum evoluează situația se va evalua dacă sunt necesare noi măsuri, deși nu se dorește adăugarea altor restricții deocamdată.

„Starea de alertă se instituie pe 30 de zile şi se prelungeşte prin hotărâre de guvern pentru o perioadă de maximum 30 de zile. Pregătim hotărârea pentru prelungirea stării de alertă. În ceea ce ne priveşte, nu ne dorim să luăm alte măsuri care să instituie alte restricţii. Vrem ca situaţia să evolueze, să scadă numărul de infectari şi treptat, pe măsură ce numărul de infectări scade, să revenim la o activitate cât mai aproape de normalitate”

spune Ludovic Orban.

Se vor carantina marele orașe?

„Sunt extrem de multe considerente. Noi nu ne dorim să ajungem aici. Obiectivul nostru este de a stăvili creşterea numărului de cazuri. De altfel, în Bucureşti a existat o tendinţă ascendentă, dar care nu s-a încadrat în specificul creşterii din marile metropole din ţările europene, unde prograsia a fost mai degrabă una de tip geometric”,

adaugă premierul.

Sursă declarații – mediafax.ro.

Vă amintim că puteți găsi pe site-ul nostru modelele de declarație pe propria răspundere de care avem nevoie de ieri, 9 noiembrie, pentru deplasările în intervalul orar 23-6.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *