INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Consiliul Județean Vaslui a primit vizita a 4 ambasadori internaționali

CJ Vaslui - Dumitru Buzatu

Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui și Ciprian Trifan, vicepreședintele acestei instituții, au primit vizita a patru ambasadori internaționali. Cele patru personalități sunt: Excelența Sa Abdullah Zawaei Tahir, Ambasadorul Malaysiei la București, Excelența Sa Iqbal Zafar, Ambasadorul Pakistanului, Excelența Sa Amhar Azeth, Ambasadorul Republicii Indonesia, și Excelența Sa Ali Daud, Ambasadorul Bangladeshului

Oaspeții au fost însoțiți de Florin Mihalache, consilier al ministrului Economiei, dar și de Vivian Oancea, actualul vicepreședinte al Asociației de Prietenie România-China.

Ne bucură faptul că ambasadori ai unor țări din zona asiatică sunt interesați de potențialul economic al județului. Principalele teme de discuție au vizat aspecte privind exportul produselor agroalimentare în cele 4 țări, deschiderea acestora pentru produsele din județ, cum ar fi mierea, vinul, carnea de pasăre, vită și oaie, fructele și alte produse agricole. Cele 4 state reprezintă o populație de 640 milioane de locuitori, iar înalții oaspeți sunt dispuși să identifice soluţii pentru încheierea de parteneriate economice. Vizita nu va fi singulară și vor exista în viitorul apropiat și alte întâlniri. Deja, Excelența Sa Amhar Azeth a anunțat că până la sfârșitul anului intenționează să primească în Indonesia o delegație de oameni de afaceri din zona Moldovei, inclusiv din județul Vaslui, care să discute cu posibili parteneri din această țară în vederea stabilirii unor parteneriate economice pe termen lung.

– președintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *