INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Marcel Ciolacu: PSD va merge la Palatul Cotroceni cu propunere de prim-ministru

Preşedintele PSD

Liderul PSD Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri, la sediul partidului, că PSD va merge la Palatul Cotroceni cu o propunere de prim-ministru. ”PSD este dispus să îşi asume actul de guvernare”, a afirmat liderul PSD, precizând că este obligaţia PSD să se implice în soluţionarea crizei, pentru că au cel mai mare grup parlamentar.

Macel Ciolacu a afirmat că ne aflăm într-o criză pandemică, economică, socială şi o criză politică, declanşată de fosta guvernare de dreapta, respectiv de PNL şi USR.

El a arătat că a văzut abordarea celor două partide, în şedinţele pe care le-au avut ieri, şi este ”o abordare arogantă şi superficială în continuare”.

”Eu vă anunţ că am terminat cu colegii mei cele 100 de priorităţi pentru români, atât pe perioadă scurtă cât şi medie şi de la acestea vom porni discuţiile cu PNL sau USR”, a arătat Ciolacu, precizând că ”PSD nu va intra în discuţii sterile, despre ministere. ci întâi se va discuta despre programul de guvernare”.

Ciolacu a fost întrebat dacă este dispus să discute şi cu USR, el răspunzând: ”Orice formaţiune politică, când reprezintă cetăţenii ci când are de-a face cu o asemenea criză, stă de vorbă cu toatpă lumea”. 

”Ori facem o construcţie pe principii şi pe o anumită normalitate, să nu credeţi vreo clipă că eu nu voi cere mandat colegilor mei ca PSD să meargă cu propunere de prim-ministru. Este exclus aşa ceva”, a declarat Marcel Ciolacu.  

El a continuat că PSD nu va face ”o construcţie politică aberantă şi excluzând nişte lucruri evidente”.

”PSD va merge la Palatul Cotroceni cu o propunere de prim-ministru”, a spus Ciolacu. 

Despre mandatul anunţat de PNL, că va cere premierul la negocierile cu partidele, Ciolacu a spus:  ”Eu am crezut că ieri PNL votează o rezoluţie să îşi ceară scuze de cei 4.000 de români care au murit în pandemie, în ultima săptămână, ca să nu mai vorbim de cei 40.000. Dacă nu mai au contact cu realitatea, măcar să se uite la CNN, să vadă realitatea din România”.

El a mai afirmat că discuţia în interiorul PSD sunt cele 100 de măsuri, pe care le vor analiza şi astăzi,  şi care sunt termen scurt şi mediu.

”În funcţie de aceste măsuri, vorbim de o guvernare, un pact, un guvern pe o perioadă mai scurtă sau mai mare”, a arătat el.

”PSD este dispus să îşi asume actul de guvernare”, a mai afirmat liderul PSD, precizând că este obligaţia PSD să se implice în soluţionarea crizei, pentru că are cel mai mare grup parlamentar. 

sursa: News.ro

2 thoughts on “Marcel Ciolacu: PSD va merge la Palatul Cotroceni cu propunere de prim-ministru

  1. Dacă acest președinte ar fi respectat constituția nu am fi ajuns aici dupa rezultatul alegerilor PSD a primit cele mai multe voturi,deci ei trebuie să aibă prim-ministrul ,dar acest arogant a vrut guvernul lui care nea băgat în prăpastie, acest președinte ar trebuii să iasă public să-și ceara scuze și tot nu este suficient,el trebuie suspendat și tras la răspundere pentru tot ce a făcut, iar PNL să lase aroganta și minciuna, nu mai are credibilitate în fața poporului, sa facă un pas în spate,ei sunt pe locul doi,dac nu vor, PSD să facă alianță cu AUR s conducă până la anticipate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *