INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Marius Arcăleanu, umăr la umăr în lupta cu Lucian Braniște pentru Primăria Vaslui – Sondaj

Marius Arcăleanu, umăr la umăr în lupta cu Lucian Braniste pentru Primăria Vaslui - Sondaj

Un sondaj de opinie comandat de Organizația Forța Dreptei Vaslui și realizat în perioada 24-25 Februarie 2024 scoate la iveală preferințele alegătorilor vasluieni cu privire la alegerile locale iminente.

Când vine vorba de alegerile pentru Consiliul Local Vaslui, Partidul Social Democrat (PSD) se află în frunte cu 34% dintre intențiile de vot, urmat de Forța Dreptei cu 21%. Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este aproape, cu 20% preferințe, în timp ce Partidul Național Liberal (PNL) adună 14% dintre voturi. Uniunea Salvați România (USR) și alte partide mai mici acumulează, respectiv, 7% și 4%.

În ceea ce privește cursa pentru primăria Municipiului Vaslui, sondajul indică o competiție acerbă între Marius Arcăleanu, care conduce cu 36% din intențiile de vot, și Lucian Braniște, cu un apropiat 34%. Ionel Sandu și Robert Vlada sunt în urmă, cu 13%, respectiv 12% din preferințele electoratului, în timp ce Cătălin-Emil Mândru strânge 5% dintre voturi.

Aceste rezultate sugerează o bătălie strânsă pentru primărie, în timp ce pe scena politică locală se conturează o dispersare interesantă a preferințelor electorale. Organizația Forța Dreptei Vaslui, care a comandat acest sondaj, pare să fie un jucător semnificativ în politica locală, situându-se pe locul al doilea în preferințele pentru Consiliul Local.

Cu alegerile care se apropie rapid, rămâne de văzut cum se vor reflecta aceste tendințe în votul alegătorilor vasluieni. Cert este că lupta pentru primărie și compoziția viitorului Consiliu Local sunt mai disputate ca niciodată, iar rezultatele acestui sondaj aduc o perspectivă valoroasă asupra dinamicii politice actuale din Vaslui.

Sondaj de opinie alegeri Vaslui

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *