INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Mihai Chirica a participat astăzi la deschiderea lucrărilor Forumul de Sustenabilitate

Mihai Chirica a participat astăzi la deschiderea lucrărilor Forumul de Sustenabilitate

Primarul Mihai Chirica a participat astăzi la deschiderea lucrărilor Forumul de Sustenabilitate, organizat de Alianța Europeană a Clusterelor și Platforma Europeană de Colaborare a Clusterelor, în perioada 18 – 19 octombrie, la sediul Primăriei Municipiului Iași și la Palatul Braunstein.

Forumul reprezintă o oportunitate excelentă pentru experiența împărtășită între mai multe proiecte de cooperare internațională și reunește zeci de experți internaționali și actori locali, care vor oferi idei de proiecte de cooperare și informații privind programele-cadru pentru următorii 10 ani.

În calitate de stat membru al Organizației Națiunilor Unite și Uniunii Europene, țara noastră și-a exprimat adeziunea la cele 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă ale Agendei 2030, adoptată în cadrul Summit-ului ONU pentru Dezvoltare Durabilă din septembrie 2015. Concluziile Consiliului Uniunii Europene, adoptate în iunie 2017, „Un viitor durabil al Europei: răspunsul UE la Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă” reprezintă documentul politic asumat de statele membre ale UE privind implementarea Agendei 2030.

„Într-o perioadă marcată de globalizare, de accentuarea inegalităților și de agravare a problemelor de mediu, dezvoltarea durabilă este soluția. Prin toate acțiunile și programele sale Primăria Municipiului Iași urmărește și obiectivele de dezvoltare durabile asumate prin Agenda 2030, de la protecția socială, modernizarea infrastructurii de sănătate și susținerea educației la sprijinirea mediului economic și proiectele de eficientizare energetică și îmbunătățire a calității mediului”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *