INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Ministrul economiei, Florin Spătaru, se află în perioada 09 – 12 mai 2022 în vizită de lucru în Germania

Ministrul economiei, Florin Spătaru, se află în perioada 09 – 12 mai 2022 în vizită de lucru în Germania

În prima prima zi a vizitei, demnitarul a avut la Berlin o întâlnire cu reprezentanții investitorilor germani, care fac parte din Comitetul pentru Est al Economiei Germane.

Discuția a vizat foarte multe subiecte de actualitate la nivel european: energia verde, dependența de materii prime critice, digitalizarea – toate acestea în contextul necesității unei strategii comune pentru sustenabilitatea europeană.

„Interesele economice comune ne-au adus la aceeaşi masă. Am expus reprezentanților celor mai importanți investitori din Germania viziunea şi politicile Guvernului României şi mai ales le-am vorbit acestora despre eforturile pe care Ministerul Economiei, dar şi Ministerul de Finanțe din România le-au făcut pentru menținerea în echilibru a inflaţiei, în ciuda crizelor economice din ultimii ani şi mai ales în ciuda războiului din Ucraina care a pus la încercare economiile din întreaga lume”, a declarat ministrul economiei, Florin Spătaru.

Totodată, ministrul economiei a precizat că interesul oamenilor de afaceri din Germania pentru a face investiții în țara noastră nu este o noutate, însă disponibilitatea manifestată acum favorizează România din punct de vedere geostrategic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *