INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Nou scandal în Parlament. Aleșii s-au amenințat cu bătaia și s-au făcut „naziști” și „maimuță” în comisia care stabilește noile reguli de comportament [VIDEO]

George Simion - scandal în Parlament

Parlamentul României este scena unui nou scandal după ce mai multe schimburi de replici au avut loc miercuri dimineață, 9 februarie, în Comisia de regulament a Camerei Deputaților acolo unde se dezbat noile modificări care stabilesc noi sancțiuni tocmai pentru jigniri.

Conflictul a pornit după ce liderul de grup al PSD Alfred Simonis i-a reproșat co-președintelui AUR George Simion că este singurul din sală care nu poartă mască. Tensiunile s-au accentuat după ce un membru AUR, care nu era membru al comisiei, a început să filmeze ședința.

După ce mai mulți membri ai comisiei s-au ridicat pentru a-l da afară pe reprezentantul AUR, care nici nu era membru, deputatul AUR Ciprian Titi Stoica a avut o reacție agresivă la adresa lui Alfred Simonis. „Spune-i maimuței să plece”, s-a adresat apoi Simonis lui George Simion.

A urmat apoi un schimb de replici, Titi Stoica întrebându-l pe Simonis „de ce mă împingi tu pe mine”.

Situația a degenerat după ce George Simion l-a amenințat pe Alfred Simonis cu bătaia. „Dacă te bate Simion pe tine, ce zici”, s-a adresat liderul AUR, adăugând însă apoi că nu a bătut pe nimeni în viața lui.

Scandalul cu jigniri începe de la minutul 16.00

Reprezentantul AUR din comisie Titi Stoica a revenit apoi cu jignirile și i-a făcut pe membrii Puterii „naziști” pentru modificările propuse în regulament.

„Am auzit acolo cuvinte precum maimuţă, nazişt. Şi teoretic, pentru spusele unui parlamentar, trebuie tot partidul sancţionat. Titi Stoica a folosit către ceilalţi membri ai comisiei nazişti, ceilalți membri ai comisiei către Ciprian Titi maimuță. Exact cei care fac acest regulament fac aceste lucruri”, a afirmat George Simion, în timp ce filma de la şedinţă.

Scandalul a continuat și după ședință, George Simion afirmând într-un live că ”ni se pune pumnul în gură, din păcate”. La ieșirea din sală, deputatul USR Bogdan Rădeanu l-a acuzat pe acesta din urmă că l-a călcat pe picior. ”Ce faci, măi, mă calci pe picior?”, i-a spus Rădeanu lui Simion.

”Ce aţi păţit, domnule Rădeanu? Băă, aţi văzut toată lumea cum m-a împins?”, a început să ţipe George Simion.

”Du-te măi de aicea, pleacă cu figurile astea de cartier. Ai o facultate, mă!”, i-a replicat Rădeanu.

”Domnul Rădeanu m-a împins”, a transmis Simion presei.

sursa: Ziare.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *