INFO Vaslui

Ziar Vaslui | Știri Vaslui

Pădureni a găzduit Festivalul Fanfarelor

Pădureni a găzduit Festivalul Fanfarelor

Comuna Pădureni a găzduit astăzi cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Fanfarelor.

Evenimentul s-a bucurat de prezența a 14 formații de fanfară, din care în concurs au fost Fanfara „Slobozia” Gârceni, Fanfara „Măgura” Doagele, comuna Dragomirești, Fanfara de la Valea Mare din Ivănești și Fanfara Trandafirilor din Vaslui.

Invitate la festival au fost fanfarele Bârlădeanca Bârlad, Vorona Botoșani, Chetriș Iași și Drochia din R. Moldova.

Pe scena festivalului s-au mai aflat încă șase fanfare de copii. Este vorba despre Fanfara „Rotaria-junior” Vaslui (dirijor Eduard Bîțu), Fanfara „Teișorii” Lipovăț (responsabil Maricel Rusu), Fanfara „Hoceni” (dirijor Andrei Blăniță), Fanfara „Slobozia”, Gârceni (dirijor Eduard Bîțu), Fanfara „Stemnicu – Junior” Fâstâci, Cozmești (dirijor Eduard Bîțu) și Fanfara „Struguraș” din Zorleni (dirijor Costel Ene).

„Mă bucur să văd un număr așa mare de spectatori, dar și de instrumentiști, semn că muzica de fanfară rămâne un brand pentru județul Vaslui. E un efort considerabil pentru a ține în viață o asemenea formație, însă mă bucur că apar noi generații care vor duce mai departe ceea ce înseamnă muzica de fanfară. Consiliul Județean Vaslui va sprijini în continuare formațiile de fanfară, pentru a duce mai departe această tradiție cu care se identifică județul nostru”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Pe lângă marele trofeu, organizatorii vor acorda și în acest an premiile I, II și III, Festivalul debutând cu o paradă a fanfarelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *